Vacature Ervaringsdeskundige m/v

Algemeen - Geplaatst op 26 oktober
Naar overzicht

Wij zijn op zoek naar een

Ervaringsdeskundige voor Participatie centrum de Baanbreker M/V 10u p.wk

De functie Participatie centrum de Baanbreker is op zoek naar een ervaringsdeskundige voor 10 uur per week voor onze locatie in Enkhuizen: de Herstelwerkplaats en het Baanbreker activiteitenprogramma.

Als ervaringsdeskundige biedt u begeleiding aan cliënten in samenwerking met hulpverleners van andere disciplines. U biedt praktische hulp en ondersteuning aan cliënten binnen de Baanbreker en de herstelwerkplaats. U adviseert andere hulpverleners in uw team hoe om te gaan met herstel en herstelprocessen bij cliënten. U doet op basis van observaties voorstellen voor begeleiding in het team. In het kader van dossiervoering voert u zo nodig uw eigen administratie.

Daarnaast bent u in staat cliënten die zoekende zijn in contact te brengen met verschillende vormen van herstelwerk. Bij de Baanbreker zijn veel creatieve vormen ontwikkeld, die kunnen leiden naar herstel. Binnen onze organisatie is er een muziekgroep, het atelier in Hoorn, schrijf en poëzie groep, keramiek atelier, textielgroep, schildergroep en knutselgroepen.

Wij vragen U heeft ervaringsdeskundigheid, bij voorkeur op het gebied van psychiatrische problematiek. Dat wil zeggen u bent in behandeling (geweest) m.b.t. een psychiatrisch probleem en u weet wat het is als uw leven ontwricht wordt door een psychiatrische aandoening. U heeft leren omgaan met uw psychiatrische aandoening. U kunt goed vertellen over uw eigen ervaringen en uw eigen herstelproces en kan deze ook overbrengen aan andere personen. Naast de eigen ervaring heeft u ook kennis kunnen nemen van andermans ervaringen en die geïntegreerd in uw eigen verhaal. U kunt uw ervaringsdeskundigheid inzetten zowel naar de cliënten als naar de teamleden. U functioneert op MBO werk- en denkniveau. U heeft een opleiding of cursus op het gebied van ervaringsdeskundigheid gevolgd of u bent bereid deze te volgen. Daarnaast verwachten wij van u kennis met betrekking tot ontwikkelingen in de psychiatrie, waardoor u in staat bent om het begrip herstel te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Tevens bent u stressbestendig, u kunt goed relativeren en u heeft gevoel voor humor.  U bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs. ( dit is niet perse doorslaggevend maar is wel wenselijk)

Wij bieden Een gevarieerde baan in een dynamische organisatie. Het salaris is conform cao GGZ . Instap trede afhankelijk van opleiding en relevante ervaring. De ingangsdatum voor de functie is zo spoedig mogelijk.

Meer informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kunt u contact opnemen met Lida Hofstede : 0228-317416 email adres: l.hofstede@baanbrekerenkhuizen.nl

Zie verdere algemene informatie: www.baanbrekerenkhuizen.nl

U kunt uw sollicitatiebrief mailen naar info@baanbrekerenkhuizen.nl

Sluitingsdatum: 15 november 2017