Een nieuw Hertenkamp Enkhuizen, Het Groene Hart klopt volop!

Hertenkamp - Geplaatst op 27 februari
Naar overzicht
2171135_poster-activiteiten_v5

Er is van alles te doen bij het Hertenkamp Enkhuizen deze zomer… en alle zomers hierna

Hertenkamp pakt door met reeks leuke en bijzondere activiteiten in en rondom het Hertenkamp. In maart trappen we af. En om de vaart er in te houden: om de week vindt er iets nieuws en bijzonders plaats in Het Groene Hart in het Wilhelminapark. En als het een beetje meezit, wordt er voor de zomer nog gestart met nieuwbouw zodat we met recht kunnen spreken van echte slag naar een volledig en vernieuwd Hertenkamp 2.0 in Enkhuizen. Dat zou wel heel mooi wezen!

Flitsende start
Het Hertenkamp is volop in beweging. In samenwerking met Vrijetijdsbesteding NH die op haar beurt weer de samenwerking en verbintenis zoekt met andere partijen uit Enkhuizen, vinden er komende tijd allerlei leuke en bijzondere activiteiten plaats. Op 10-11 maart start het seizoen al met de NL Doet-dag. Vrijwilligers gaan aan de slag om het kamp nog meer te verfraaien en gezelliger te maken. De dieren worden natuurlijk extra vertroeteld. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten.
Beestjes en Baasjes
Twee weken daarop staat dan al weer het volgende evenement op stapel. Een zonnige PR dag waarin de komende acties uit de doeken worden gedaan en mensen die het Hertenkamp nog niet kenden, eens nader kennis kunnen maken met dit ontzettend leuke stukje Enkhuizen. Daar houdt het niet mee op!  De volgende activiteiten staan dan al weer voor de deur: een Beestjes & Baasjesdag, Paasactiviteiten, Kinderfestival… Het boldert het hele jaar door.  Iedereen kan zich inschrijven voor de activiteiten.
Hertenkamp middelpunt
Het Hertenkamp wordt het kloppende hart van actief Enkhuizen: een plek voor jong en oud waar het goed toeven is. Met natuurlijk dier en plezier in het middelpunt. Het Hertenkamp is immers een (kinder-)boerderij en dieren staan bij hier op nummer 1. Dat blijkt ook wel uit de leuke fotowedstrijd waar bezoekers uitgenodigd worden hun mooiste dieren-  en natuurshoots van het Hertenkamp in te zenden. Eea is te volgen op www.facebook.com/hertenkampenkhuizen.

Echt van Enkhuizen
In de activiteiten wordt heel Enkhuizen betrokken en werkt mee: Witte Schuur, Welwonen, Speeltuin Kindervreugd, stichting 4N…… het enthousiasme is aanstekelijk en daar zijn we heel blij mee. Deze activiteitenexplosie past ook bij het zich vernieuwende Hertenkamp. In relatief korte tijd is het dierenkamp een nieuwe weg ingeslagen waar vernieuwing, verandering en verbetering zich duidelijk aandienen. Het terrein wordt gedraineerd en verbeterd, dierenverblijven gemoderniseerd of vervangen en oude gebouwen maken plaats voor nieuw. Zo is de nieuwe Veldschuur -die in plaats van de afgebrande hooischuur is gekomen door de hulp van vrijwilligers, medewerkers en andere betrokkenen- bijna afgebouwd. De schuur wordt zelfs al gebruikt, ook al moet de vloer er nog in worden gelegd. Beton/vloer sponsoren willen we hiervoor benaderen.

Klapstuk Nieuwbouw
Maar het klapstuk moet toch wel het nieuwe hoofdgebouw worden. Het oude medewerkersverblijf is inmiddels gesloopt en de medewerkers dromen van een nieuw gebouw: een theehuis waar het goed toeven en genieten is voor bezoekers en medewerkers. De tekeningen voor nieuwbouw zijn in een vergevorderd stadium. De medewerkers hebben volop mee kunnen denken over de nieuwe opzet en de schets voor een nieuw gebouw. Een gebouw waarin het prettig toeven is en waarin ook nieuwe uitdagingen en activiteiten aangegaan kunnen worden, zoals het theehuis annex brasserie. Dat zou echt cachet geven aan het Hertenkamp Nieuwe Stijl. Ze zien daarom ook reikhalzend uit naar het moment waarop de eerste spade de grond in gaat. Het is nog even wachten op definitieve goedkeuring en steun van de  gemeente. Begin maart is hierover overleg. Maar ze hopen en verwachten dat deze snel zal komen. Medewerkers hopen dat in het tweede kwartaal van het jaar gestart kan worden met de bouw.

Koesteren
Zo komt met iedere stap een nieuw Hertenkamp weer een fase dichterbij. Samenwerkingspartners LeekerweideGroep en Baanbreker Enkhuizen zien met trots terug op wat er in de afgelopen tijd al allemaal is gerealiseerd. Dit dankzij de inzet van de medewerkers, vrijwilligers en ondersteuning van bedrijven en organisaties uit de regio en natuurlijk de visie van gemeente Enkhuizen. Want het is duidelijk: zo een mooi stukje Enkhuizen moet gekoesterd worden.

En dat is duidelijk: het Hertenkamp zit in de flow!

Meer weten over dit nieuwe Hertenkamp Het Groene Hart?
Neem contact op met Jan Fahner, LeekerweideGroep, regio Enkhuizen, StedeBroec en Drechterland, 06-10 02 78 45. Werkdagen zijn ma, di, woe, en donderdag

Klik hier voor het programma:

2171135_poster-activiteiten_v5