ProjectIcon_KunstkitschConcept Store Onopgemerkte Schatten


Onopgemerkte Schatten is één van de winkels van de Baanbreker en tevens een leuke leerwerkplek. De winkel biedt een inspirerende omgeving met een bijzonder aanbod van kunst, design en ambacht, waar met veel plezier gewerkt wordt door zowel deelnemers als vrijwilligers.

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker.
Kunstenaars met een handicap en/ of een psychische kwetsbaarheid hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats in ons atelier in Hoorn en expositieruimte bij Onopgemerkte Schatten.

Elke 3 maanden is er een nieuwe tentoonstelling bij Onopgemerkte Schatten, waar samen met kunstenaars en ontwerpers uit het reguliere kunstcircuit wordt geëxposeerd. Niet alleen de kunst verandert om de 12 weken, maar de hele winkel wordt compleet opnieuw ingericht. Het interieur en de producten worden afgestemd op de kunst en sfeervol ingericht bij het nieuwe thema. Naast een wisselend kunst en design aanbod vind u bij ons unieke producten die gemaakt worden op de diverse dagbesteding locaties van De Baanbreker. Zoals: meubels uit eigen houtwerkplaats en keramiek uit ons atelier. Ook verkopen wij prachtige handgemaakte knuffels van ons huislabel De Juffies. Dit alles gecombineerd met bijzondere vintage en retro items.

Onopgemerkte Schatten biedt ook werkplekken aan als dagbesteding. Creatievelingen kunnen hun hart ophalen met het decoreren van servies, schilderen van cadeaupapier en tasjes, klanten helpen, kassa draaien, cadeautjes inpakken ect.

Onopgemerkte Schatten is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00u.

Onopgemerkte Schatten heeft een fraaie beeldentuin achter de winkel waar kunst geëxposeerd wordt. Tussen het groen, de kunstwerken en de mozaïeken kunt u in het zomerseizoen een heerlijk kopje koffie drinken, met zelfgebakken lekkers. In de winkel wordt gewerkt door deelnemers en vrijwilligers die altijd bereid zijn u te woord te staan, u informatie te geven en te helpen waar nodig. Door de verschillende producten, exposities en activiteiten bij Onopgemerkte Schatten, is er voor de vrijwilligers en deelnemers altijd een leuke uitdaging om aan te werken.