hertenkamp-iconHertenkamp en Heemtuin

Een verrassend plekje natuur, midden in de stad Enkhuizen genaamd: Hertenkamp Het Groene Hart. Het Hertenkamp, de Heemtuin en camping de Vest vormen een samenwerkingsverband tussen De Baanbreker, Stichting Leekerweide, het label BuroFlo en de gemeente Enkhuizen. 

Dierenfans komen hier helemaal aan hun trekken, maar plantenliefhebbers ook. Bij het Hertenkamp het Groene Hart hoort namelijk ook de Heemtuin. Deze tuin wordt samen met de collega’s van de Witte Schuur onderhouden. Tijdens het wandelen steek je van alles op over de dieren en de planten. En wil je meer weten: stap dan De Witte Schuur in. De mensen van milieu-educatiecentrum kunnen je van alles vertellen over de natuur, het onderhoud ervan en de plaats van de mens hierin.

De dieren in het groene hart en de natuur in de Heemtuin worden onderhouden en verzorgd door onze medewerkers en vrijwilligers. Zij zijn ook werkzaam bij stadscamping De Vest, een klein eindje verderop. Samen houden we dit bijzondere plekje natuur in de stad in stand. Misschien krijg je na het bezoek ook wel zin om een bijdrage te leveren.

Zowel het Wilhelminaplantsoen als het Hertenkamp vormen een stukje historie binnen Enkhuizen. Begonnen als werkverschaffingsproject in de jaren 30 van de vorige eeuw, maar ook bedoeld als een plek waar mensen zich konden ontspannen en genieten van de natuur.
Zinvol bezig zijn gecombineerd met ontspanning en bijdragen aan het welzijn van iedere bezoeker aan het park: die principes zijn nog altijd leidend bij de manier waarop we het beheer van het Hertenkamp vorm geven.

De Baanbreker zorgt samen met de andere organisaties voor het onderhoud, beheer en uitbating van deze drie mooie plekken in de stad. De werkzaamheden vormen een dagbestedingsactiviteit voor mensen met een psychische aandoening of verstandelijke beperking. Maar ook een leer/werktraject voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of gewoon, een prettige en zinvolle bezigheid voor iedere vrijwilliger die een bijdrage wil leveren aan het onderhoud van een mooi stukje Enkhuizen. Plezierig en zinvol werk doen, daar gaan we voor bij het Hertenkamp.

Kijk voor meer informatie op de website van dit project: klik hier.