ProjectIcon_KeramiekwerkplaatsKeramiek atelier

Het Keramiekatelier is een inspirerend atelier waar creativiteit in combinatie met een serieus productieproces heel mooi samen komen. De producten die op het keramiekatelier gemaakt worden, zijn speciaal bedacht en ontwikkeld voor de verkoop in de winkels van de Baanbreker.
In het keramiek atelier steken de vrijwilligers en de deelnemers letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen. Het is lekker ontspannend werken met de klei en er ontstaan ook nog mooie producten. Er wordt gewerkt in kleine groepjes met veel aandacht voor het materiaal en voor het leren om met klei te werken. Als de producten zijn gebakken worden ze van glazuren voorzien en dat is altijd weer verrassend hoe het dan de oven uitkomt. Zo worden er hele leuke seizoensproducten gemaakt , bijvoorbeeld met kerst en Pasen. Met kerst maken de deelnemers o.a. kerststalletjes en rendieren en met Pasen worden er hele aandoenlijke schapen gemaakt allemaal met een heel eigen koppie en uitdrukking.

Mooie vazen en schalen vinden hun weg naar de winkels van de Baanbreker. En door de bijzondere werking van de glazuren is geen product hetzelfde. Het is een inspirerend atelier waar creativiteit in combinatie met een serieus productie proces en een fijne leer werkplek heel mooi samen komen. De deelnemers worden door keramisten begeleid en iedereen werkt op zijn eigen niveau en kunnen. De begeleiding van de keramisten is geheel op vrijwillige basis. De styling en richting waarin gewerkt wordt staat onder leiding van onze project medewerkster kunstprojecten Daphne Bos. Het atelier is nog niet zolang open en voorlopig wordt er op woensdag en donderdag middag gewerkt. Zodra er meer vrijwilligers zijn die zich hier voor in willen zetten komt er meer openstelling.