ProjectIcon_KunstkitschOnopgemerkte Schatten, Kunst & kitsch


Onopgemerkte Schatten is één van de winkels van de Baanbreker en tevens een leuke leerwerkplek. De winkel biedt een inspirerende omgeving met een aanbod aan kunst en kitsch, waar met veel plezier gewerkt wordt door zowel deelnemers als vrijwilligers.

De naam ‘Onopgemerkte Schatten, Kunst en kitsch’ zegt het eigenlijk al, veel unieke producten vinden hun weg in de winkel en hebben alle hun eigen verhaal. Zo is Onopgemerkte Schatten een vaste expositieruimte voor kunstenaars met een GGZ-achtergrond uit West-Friesland. Elke 10 weken is er een nieuwe tentoonstelling, waar samen met kunstenaars uit het reguliere kunstcircuit wordt geëxposeerd. Niet alleen de kunst verandert om de 10 weken, maar de hele winkel verandert mee. Zo worden de meubels aangepast op de kunstwerken en wordt elke
expositie de sfeerkamer op de 1e verdieping opnieuw ingericht. De sfeerkamer is altijd naar een thema bijvoorbeeld: brocante, nostalgie, Holland, retro en vintage. Ook door de hele winkel vindt u leuke, unieke producten in een eigentijdse inrichting. De meubels in de winkel komen van de meubelwerkplaats, een van de projecten van de Baanbreker. Oude meubels worden daar opgeknapt en geschilderd in moderne verftechnieken. Zo vindt u bij Onopgemerkte Schatten verschillende soorten meubels in verschillende stijlen: van brocante tot modern en van klassiek tot vintage. Elke keer dat u komt kunnen de sfeerhoekjes er anders uit zien en is er weer iets bijzonders in de winkel te vinden. Naast de verkopen in de winkel, bieden we ook bijzondere voorwerpen aan op Marktplaats.

Onopgemerkte Schatten is via een beeldentuin verbonden met de kringloopwinkel van de organisatie. Tussen het groen, de kunstwerken en de mozaïeken kunt u in het zomerseizoen een heerlijk kopje koffie drinken, met zelfgebakken lekkers. In de winkel wordt gewerkt door deelnemers en vrijwilligers die altijd bereid zijn u te woord te staan, u informatie te geven en te helpen waar nodig. Onopgemerkte schatten is dan ook dé plek in Enkhuizen voor uw kunst en kitsch aankopen.

Naast exposities in de winkel verzorgt Onopgemerkte Schatten ook groep/solo-exposities op andere locaties. Met de winkel zijn we regelmatig op (kunst)markten en/of fairs te vinden. Door de verschillende producten, exposities en activiteiten bij Onopgemerkte Schatten, is er voor de vrijwilligers en deelnemers altijd een leuke uitdaging om aan te werken.

marktplaats