ProjectIcon_KunstigbekekenAtelier Kunstig Bekeken

Het kunstatelier van de Baanbreker is gevestigd in Hoorn. Bij Kunstig Bekeken word gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen en daarbij word kunst als middel gebruikt.

Kunstig Bekeken is een goed ingerichte werkplaats waar de deelnemers worden begeleid door zowel vrijwilligers als beroepskrachten en kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De doelstelling van dit atelier is gericht op een twee sporen beleid. Centraal staat de ontwikkeling van de kunstenaars in hun kunstzinnige en creatieve ontwikkeling. Daarnaast is er een niet weg te denken verbinding met het welzijn en functioneren van de deelnemers in zijn algemeenheid. Bij ziektes die zich langdurig manifesteren is het van belang, om het deel dat van een mens wel intact is, te blijven zoeken en te ontwikkelen. Het hebben van talent en plezier in het maken van mooie producten biedt perspectief in het leven en werkt positief op het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Daardoor ervaren de deelnemers in het kunstzinnige proces vaak meer kwaliteit van leven en vallen ze minder snel terug in een isolement. Ook het hebben van lotgenoten contact is hierbij belangrijk.

Bij Kunstig Bekeken kan gewerkt worden met de volgende materialen en technieken:

  • Tekenen (soft pastel, oliepastel, houtskool, potlood)
  • Schilderen (acrylverf, olieverf, aquarel)
  • Keramiek (boetseren, klei, engobes/glazuren)
  • Beeldhouwen (zachte en middelharde steensoorten)
  • Collage technieken/Gemengde technieken

Regelmatig worden er bij Kunstig Bekeken workshops aangeboden, waar naar interesse aan deelgenomen kan worden. Dit geldt ook voor museum en galerie bezoeken, om inspiratie op te doen en/of een stukje uit de kunstgeschiedenis te ontdekken. Ook biedt Kunstig Bekeken de mogelijkheid om de gemaakte kunstwerken te exposeren, dit in samenwerking met Onopgemerkte Schatten (Concept Store / galerie van de Baanbreker in Enkhuizen). Bij Onopgemerkte Schatten wordt vast geëxposeerd door de eigen kunstenaarsgroep, maar ook op andere locaties kunnen er groeps-en/of solo-exposities worden georganiseerd.