Vacature Begeleider voor ons dak- en thuislozen project en de reclasseringstrajecten

Algemeen - Geplaatst op 20 november
Naar overzicht

Wij zijn per direct op zoek naar een:

Begeleider voor ons dak- en thuislozen project en de reclasseringstrajecten. M/V

Minimaal 5 u p.wk, met een uitloop naar meer uren.

 

Wie zijn wij Het dak- en thuislozenproject is één van de projecten van Participatiecentrum de Baanbreker, waarbij dak- en thuislozen elke week gebruik kunnen maken van een maaltijd en onze sanitaire voorziening. Wanneer gewenst, wordt er ook voor schone kleding en schoeisel gezorgd. Vanuit dit contact ontstaat er soms de behoefte aan meer hulp/zorg en wordt er gekeken of er verwezen kan worden naar een hulpverlenende instantie. Daarom wordt er regelmatig samengewerkt met het meldpunt vangnet en advies van de GGD, GGZ NHN en Wel Wonen.

Een ander onderdeel van deze functie is het plaatsen van taakgestrafte binnen onze organisatie. Wij bieden een reclasseringstraject voor zowel mensen met als zonder beperking. Dit proces wordt door de reclasseringswerker begeleid vanaf de eerste aanmelding.

Functieomschrijving  Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen? Dan zoeken wij jou!

Als Ondersteunend Begeleider bij het dak- en thuislozen ben je een zichtbaar persoon op onze werkvloer. Je ben gemakkelijk te benaderen door zowel collega’s als cliënten. Je houdt je vooral bezig met de praktische taken op locatie van de organisatie. Zo bereid je samen met de cliënten wekelijks een maaltijd, biedt een luisterend oor en hebt daarbij een signaleerde functie. Je weet de cliënten door te verwijzen naar andere samenwerkende organisaties, wat in het belang is van de cliënt. Verder zullen de werkzaamheden bestaan uit het aansturen van de vrijwilligers en ondersteuning bieden bij praktische zaken ten behoeve van de cliënt.

Als reclasseringswerker kom je in aanraking met allerlei typen mensen, hun emoties en bijbehorende problematiek. Vanuit dat perspectief dien je te beschikken over een groot incasseringsvermogen, goede communicatieve vaardigheden, empathisch vermogen en een flinke dosis tact. Je hebt een spilfunctie binnen de organisatie en onderhoudt contacten zowel met de reclasseringsambtenaar als met je desbetreffende collega’s.

Functie-eisen Een afgeronde relevante HBO- opleiding of minimaal een MBO-4 opleiding aangevuld met een specialistische opleiding en uitgebreide kennis van de sociale kaart.
Wij bieden Een contract van 5 uur per week, met in de toekomst de mogelijkheid tot uitbreiding van uren, afhankelijk van de groei. Een gevarieerde baan in een dynamische organisatie. Het salaris is conform cao GGZ. Instap trede afhankelijk van relevante ervaring. De ingangsdatum voor de functie is zo snel mogelijk.

Meer informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Debbie van Dokkum : 0228-317416 email adres: info@baanbrekerenkhuizen.nl

De sollicitatie incl. CV kun je voor 4 december mailen naar info@baanbrekerenkhuizen.nl De sollicitatiegesprekken vinden plaats op vrijdag 8 december.

Zie verdere algemene informatie: www.baanbrekerenkhuizen.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.