Expositie ‘In & om het IJsselmeer’

Concept Store - Geplaatst op 24 juni
Naar overzicht

Van 3 juli t/m 4 september is de expositie ‘In & om het IJsselmeer’ te zien bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten (Kunst en Kitsch). In de expositie vindt u zoals de titel al zegt, allerlei kunstwerken met als onderwerp het IJsselmeer. Schilderijen, beeldhouwwerken en fotografie: iedere kunstenaar heeft het thema binnen zijn eigen discipline op geheel eigen wijze uitgewerkt. Als gastexposanten exposeren: Wendy Veerbeek, Marga Niederer-van Huizen en Jettie van der Zwet-Roetman. De opening van de expositie vindt plaatst op zondag 3 juli om 14.00 uur

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. In de winkel worden naast kunst ook eigentijdse meubels, handgemaakte kussens, dekens, knuffels en leuke cadeauartikelen verkocht. Alles gemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Ook kitsch, antiek en curiosa vindt u terug in de winkel, deze is sfeervol ingericht zoals het bij u thuis ook zou kunnen. De sfeerkamer op de 1e etage is ditmaal ingericht met het thema ‘Brocante’.

De kunstenaars die exposeren zijn: Bert van Baar, Corry Jorritsma, Inge Bakker, Marjo Moerman, Remco Sterk, Yve Mooij, Nico van den Haak, Marcel de Jong, Angelique Gijsbertse, Piet Buijsman en Femke Roosendaal.

Beelden van klei

Marga Niederer-van Huizen werkt al jaren met allerlei kunstvormen, maar klei is haar passie geworden. Dit materiaal fascineert haar zodanig dat zij zich is gaan verdiepen in het ontstaan van klei. Met emmer en schep trekt de kunstenares door het land en verzameld diverse kleisoorten die ze verwerkt en gebruikt in haar beelden. Zo is zij ook in Enkhuizen geweest om klei te winnen. De klei contrasteert prachtig op het witte glanzende glazuur en benadrukt het natuurlijke aspect.  In deze expositie vindt u een serie mannen beelden en gevouwen werken. Bij de gevouwen vormen gebruikt Marga ook takken, die uit dezelfde streek komen als de kleigrond.

Kleurrijke schilderijen

Wendy Veerbeek exposeert haar serie ‘IJsselmeergezichten’. Deze schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op doek. Wendy heeft een liefde voor natuur en landschap, zij gaat vaak op pad en maakt dan foto’s van de omgeving. Deze foto’s zijn het startpunt voor haar schilderijen. Met een fijne penseelstreek, helder kleurgebruik en eigenzinnige composities legt zij deze momentopnames vast. De pure werken laten ons zien dat elk seizoen iets moois te bieden heeft.

Brons en keramiek

Jettie van der Zwet-Roetman is autodidact beeldend kunstenaar. Sinds 1995 maakt zij beelden waarmee ze haar inspiratie kan vormgeven. Haar werk heeft een brede ontwikkeling doorgemaakt en Jettie blijft haar zoektocht naar nieuwe uitdrukkingsvormen voortzetten. Middels de beelden die zij maakt van vrouwen en kinderen geeft ze vorm aan haar gevoel. De namen die ze hieraan geeft zoals: Genieten, Overgave, Zomerkind en Vertrouwen, spreken tot ieders verbeelding. Naast het maken van beelden is Jettie ook een gepassioneerd keramiste met een geheel eigen stijl.
Openingstijden Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 |