Anton Pieck ets brengt € 170,- op

Algemeen - Geplaatst op 11 mei
Naar overzicht

Afgelopen weekend is de Anton Pieck ets geveild door stichting De Baanbreker. De ets heeft €170,- opgeleverd voor de organisatie. Mehmet Gozukara is nu de gelukkige eigenaar van de bijzondere ets.

De Baanbreker heeft de ets gevonden tussen gedoneerde spulletjes en na contact met diverse veilinghuizen hebben zij de ets via Facebook geveild in het weekend van 7 en 8 mei. ‘Om de veiling te laten slagen hebben we deze via verschillende wegen gepromoot’ vertelt Daphne Bos, medewerkster van De Baanbreker. Het bericht heeft in verschillende kranten gestaan en ook via Marktplaats en diverse Facebookpagina’s van Enkhuizen hebben we het uitgezet. De veiling kwam langzaam op gang, het startbod van €100,- werd pas zaterdagochtend om 09.25 uur geplaatst door een mevrouw uit Son en Breugel. ‘Grappig’ vindt Daphne Bos, de promotie heeft dus gewerkt, deze mevrouw moet over de veiling gelezen hebben via Marktplaats of misschien via-via door Facebook. Zaterdag bleven de biedingen hangen op €120,- en zondag werd de dag gesloten met €140,-. Vlak tegen de sluiting van de veiling op maandagochtend 09.00 uur werd het nog even spannend. Drie geïnteresseerden boden tegen elkaar op en het laatste en hoogste bod van €170,- werd geplaatst door Deniz Gozukara, die voor haar vader Mehmet Gozukara heeft geboden.

Mehmet geeft aan erg blij te zijn met de aankoop van de Anton Pieck, hij houdt van de Hollandse taferelen die de kunstenaar maakt. Ook het verhaal achter de veiling heeft hem erg aangesproken. ‘Het is natuurlijk leuk om op deze manier de organisatie te steunen, helemaal omdat mijn nichtje daar werkt, dat maakt het persoonlijk’ aldus Gozukara. Dat zijn dochter Deniz binnenkort in Amsterdam gaat wonen en studeren heeft ook een rol gespeeld, de ets komt waarschijnlijk in Amsterdam te hangen. Ze hopen er nog achter te komen welk grachtje in Amsterdam is afgebeeld.

De Baanbreker feliciteert de fam. Gozukara met hun aankoop en is erg blij met de mooie opbrengst, die binnen de organisatie goed besteed gaat worden. Zij kijken terug op een geslaagde veiling; naast een mooie opbrengst hebben ook ruim 4000 mensen het bericht gezien.