Artikel tijdschrift

Algemeen - Geplaatst op 23 mei
Naar overzicht

Unieke winkels in Enkhuizen

De Baanbreker is een leerwerkbedrijf in het centrum van Enkhuizen. Binnen de organisatie wordt op verschillende projecten eigentijdse dagbesteding en werktrajecten geboden voor uiteenlopende doelgroepen. Zo is er een kringloopwinkel met tweedehands spulletjes en een concept store met kunst en handgemaakte artikelen. In beide winkels vind je de unieke producten die gemaakt zijn binnen de muren van de organisatie.

Binnen de Baanbreker is op kleine schaal een mooie afspiegeling van mensen uit onze maatschappij te vinden. Wij bieden dagbesteding en leerwerkplekken aan mensen met GGZ problematiek, mensen met een verstandelijke beperking, mensen met een lichamelijke beperking, mensen die werkloos zijn geworden en actief een arbeidsritme vast willen houden.

Kringloopwinkel ’t Zoldertje

De benaming kringloopwinkel is eigenlijk te beperkt, naast het segment tweedehands artikelen vinden hier ook de meubels uit onze meubelwerkplaats en eigentijdse vintage artikelen hun plekje. Ingebrachte 2e hands meubels worden in onze werkplaats gerestaureerd en/of van een compleet nieuw uiterlijk voorzien. Verschillende stijlen en trends worden per seizoen afgewisseld. Zo vind u bij ons unieke interieurartikelen die nergens anders te koop zijn, voor zeer vriendelijke prijzen. Van brocante tot modern en van klassiek tot vintage. Dat geeft ’t Zoldertje een leuke en moderne sfeer die uniek is in de omgeving van Noord-Holland.

We besteden veel aandacht aan de inrichting van de winkel. Er zijn allerlei sfeerhoekjes gecreëerd om inspiratie op te doen. Regelmatig veranderen wij het interieur en de styling van de winkel. Het loont dan ook de moeite waard om regelmatig even een kijkje te komen nemen. Liefhebbers van brocante, vintage, retro kunnen hier naar hartelust shoppen.

In de winkel is ook een gezellige koffiehoek. Er wordt verse koffie geserveerd met eigen gebakken cake of koek. U wordt geholpen door onze enthousiaste deelnemers en vrijwilligers.

Dagbesteding Deelnemers kunnen bij de winkels van De Baanbreker meedoen aan een divers en wisselend aanbod van dagbestedingsvormen. Zoals: meehelpen met kassa draaien, prijzen, spulletjes uitzoeken, koffie serveren, het schilderen van cadeaupapier en tasjes, klanten helpen ect. Maar er is nog meer te doen bij de Baanbreker, zo hebben we een meubelwerkplaats, keramiek atelier, kunst atelier en een wekelijks activiteiten aanbod met muziek, mindfullness, koken en bakken en nog veel meer!

Vrijwilliger worden

Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk te komen doen bij een van de winkels van de Baanbreker? Door de diversiteit in de organisatie is er als vrijwilliger veel mogelijk en zijn er altijd werkzaamheden die bij je passen.

Of wil jij je inzetten voor De Baanbreker op een andere manier of op een ander project? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar info@baanbrekerenkhuizen.nl

Binnentuin

‘t Zoldertje is via een stadsbinnentuin die ingericht is als beeldentuin verbonden met de concept store van de Baanbreker. Tussen het groen, de kunstwerken en de mozaïeken kunt u in het zomerseizoen een heerlijk kopje koffie drinken, met zelfgebakken lekkers.

Concept Store

Kunstenaars met een handicap en/ of een psychische kwetsbaarheid hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats in het atelier in Hoorn en expositieruimte bij Onopgemerkte Schatten. Elke 3 maanden is er een nieuwe tentoonstelling bij Onopgemerkte Schatten, waar samen met kunstenaars en ontwerpers uit het reguliere kunstcircuit wordt geëxposeerd.

Inspirerende omgeving

Niet alleen de kunst verandert om de 12 weken, maar de hele winkel wordt compleet opnieuw ingericht. Het interieur en de producten worden afgestemd op de kunst en sfeervol ingericht bij het nieuwe thema.

Naast een wisselend kunst en design aanbod vind u bij ons unieke producten die gemaakt worden op de diverse dagbesteding locaties. Zoals: meubels uit eigen houtwerkplaats en keramiek uit ons atelier. Ook verkopen wij prachtige handgemaakte knuffels van ons huislabel De Juffies. Dit alles gecombineerd met bijzondere vintage en retro items.

 Kringloopwinkel ’t Zoldertje Harpstraat 3-5 1601 GN Enkhuizen 0228 – 319 048 Maandag 13.00 – 17.00 uur, di t/m za 10.00 – 17.00 uur

Concept Store Onopgemerkte Schatten

Venedie 6

1601HB Enkhuizen

0228-324574

Di t/m zaterdag 10.00 – 17.00 uur, Zondag 13.30 – 17.00 uur.

Voor meer informatie over de winkels en de projecten van de organisatie kijk op: www.baanbrekerenkhuizen.nl