City Cross Enkhuizen – 2e editie met vernieuwd parcours –

Geen categorie - Geplaatst op 7 november
Naar overzicht

Op vrijdagavond 16 december vindt de tweede editie van de City Cross Enkhuizen plaats. De City Cross Enkhuizen is een recreatief hardloopevenement en voert de deelnemers over een verrassend en uitdagend parcours met een lengte van 7,5 kilometer. De start van het hardloopevenement is om 19.30 uur in de Paktuinen, naast De Nieuwe Doelen. Dit sportspektakel is een initiatief van stichting 4n.

Vanaf de start gaat het 7,5 kilometer lange parcours via de Ridderstraat richting het Snouck van Loosenpark en andere verrassende kleine wegen door het veelal oude deel van Enkhuizen. Deelnemers moeten rekening houden met onverharde delen in het parcours en hier en daar wat natuurlijke obstakels. Nieuw dit jaar in het parcours is een extra lus langs de haven richting ‘Het Vuurtje’. Gedurende de winterdagen is de haven voorzien van sfeerverlichting en past daarom prima in het concept dat stichting 4n voor ogen heeft: Hardlopen in het donker en onderweg genieten van sfeer en muziek. Zo zorgt MEC De Witte Schuur voor een verrassende sfeer in het Wilhelminapark, buurtvereniging Plan Zuid licht de deelnemers extra bij en cliënten van Leekerweide voorzien de lopers van warme drank bij camping De Vest. Bij de finish ligt er voor iedere deelnemer een medaille klaar en is het tijd om de overwinning te vieren tijdens de afterparty in De Nieuwe Doelen waar The Dirty DeeJee’s zorgen voor de muzikale invulling. Uiteraard is stichting 4n zeer content met deze samenwerkingen!

Inschrijven
Voor deze 2e editie werkt stichting 4n met een online inschrijfsysteem en tijdregistratie. Via http://eventkit.mylaps.com/nl/event/442 of via de website www.stichting4n.nl kun je je aanmelden. Kosten bedragen € 10,00 en met je inschrijving steun je tevens het goede doel MEC De Witte Schuur. Bij je inschrijving is het mogelijk om een mooi aandenken in de vorm van een T-shirt te bestellen. Is de voorverkoop niet uitverkocht, dan kun je avond voor afgaand aan de start nog een startbewijs kopen in De Nieuwe Doelen. Een startbewijs kost dan € 12,50.

Stichting 4n
Stichting 4n staat voor creativiteit, goede organisatie, samenwerken en het hebben van passie voor de sport.  In de stichting zijn krachten gebundeld van 4 partijen met professionele kennis op het gebied van trainen, lesgeven, organiseren, beleid, netwerken, trainingsprogramma’s en voeding. Iedereen van jong tot oud is van harte welkom bij de sportspektakels. Heb je weinig sportervaring of wil je (weer) meer gaan bewegen dan biedt de stichting diverse voorbereidingstrajecten aan. Insteek van de stichting is dat evenementen een feestje moeten zijn, dat samen sporten motiveert en deelnemers na afloop samen hun prestatie vieren (4n). Bewegen en plezier gaan hand in hand!