College over angststoornissen

Algemeen - Geplaatst op 23 mei
Naar overzicht

Op donderdag 20 juni 2019 organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met de gemeente een college over angststoornissen. De bijeenkomst vindt plaats in Wijkcentrum Huesmolen in Hoorn en begint om 19.00 uur. Het college is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over angststoornissen, behandelmogelijkheden en praktische tips wil krijgen over hoe om te gaan met een angststoornis. Zowel mensen met klachten, familieleden als naastbetrokkenen zijn welkom.

Als angsten je leven beheersen

Iedereen heeft in zijn leven te maken met angsten. Als er gevaar dreigt zijn we allemaal bang. Het wordt anders als je door je angsten niet meer de dingen doet die je leuk vindt en de angsten je leven gaan bepalen. Zulke angstklachten komen veel voor, zowel bij kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Als de angstklachten niet vanzelf overgaan en je leven gaan beheersen is het zinvol om er iets aan te doen.

Omgaan met een angststoornis

Tijdens het college angststoornissen legt een klinisch psycholoog van GGZ Noord-Holland-Noord uit wat een angststoornis is, hoe het ontstaat en welke vormen er zijn. U krijgt informatie over wat u zelf kunt doen en welke behandelvormen mogelijk zijn. Ook de familie krijgt praktische tips hoe het beste om te gaan met iemand met een angststoornis. Een angststoornis heeft namelijk niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Tijdens het college is er bovendien ruim de tijd voor het stellen van vragen.

Sprekers met veel ervaring

Het college wordt gegeven door Josje Arnoldi, klinisch psycholoog van GGZ Noord-Holland-Noord, die gespecialiseerd is in angststoornissen en veel ervaring heeft in het behandelen van mensen met een angststoornis. Aan de hand van filmmateriaal laat zij zien hoe een paniekstoornis of een sociale angst iemands leven belemmert en wat je eraan kan doen. Naast Arnoldi vertelt een ervaringsdeskundige wat het voor haar zelf betekent om een paniekstoornis te hebben en hoe zij ermee omgaat.

Voor wie

De colleges zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Waar en wanneer

Het ‘College Angststoornissen’ wordt gehouden op donderdag 20 juni 2019 van 19.00 – 21.00 uur in Wijkcentrum de Huesmolen, De Huesmolen 60, 1625 HZ in Hoorn.

 Aanmelden

Toegang (inclusief koffie/thee) is € 3,-. Betaling per pin of contant. U kunt zich telefonisch aanmelden bij Wijkcentrum de Huesmolen, 0229-231036 onder vermelding van ‘College Angststoornissen’.