Duurzaamheid & sociaal ondernemen

Concept Store - Geplaatst op 18 februari
Naar overzicht

We hebben weer allerlei leuke, nieuwe artikelen in het assortiment van onze cadeauwinkel. Niet zo maar mooie cadeau en interieur artikelen, maar allemaal producten met een goed verhaal. Alles gericht op duurzaamheid en sociaal ondernemen. 

Wist je dat er in onze cadeauwinkel deelnemers van dagbesteding werken? Allemaal super gemotiveerd om deel te zijn van een creatief proces en mee te helpen met de winkelwerkzaamheden. Mede door alle verschillende verhalen en achtergronden heerst er een heel positieve, open en levendige sfeer. Ook op andere afdelingen van de Baanbreker wordt er in de dagbesteding gewerkt aan het maken van prachtige, nieuwe artikelen voor de winkel. Zoals de productiegroep, houtwerkplaats en het keramiek atelier.

Als sociale onderneming zijn er verschillende dingen belangrijk. Ten eerste willen we onze deelnemers van dagbesteding een fijne en veilige werkplek bieden. Om op die manier gewapend met meer kennis en zelfvertrouwen mee te doen en te groeien in onze organisatie. Ten tweede verkopen wij producten van andere dagbestedingslocaties en sociale organisaties. Bijvoorbeeld artikelen gemaakt door mensen met een chronische ziekte of pijn, mensen met downsyndroom, mensen met een ggz achtergrond enz. Daarmee vertegenwoordigen we een breed scala aan doelgroepen die in de reguliere maatschappij niet of minder mee kunnen komen.

Nieuw in het assortiment:

De lekkere bakmixen van Heerlijk uit de streek! Zij maken de heerlijkste halffabricaten waarmee je zelf aan de slag kan in de keuken. Een product met een mooi verhaal en sociale betrokkenheid:
Alle concepten binnen dit bedrijf worden zonder machines gevuld door een groep stoere jong volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt. Geen dagbesteding maar een betaalde speciale werkplek. Onder begeleiding van interne jobcoaches werken deze jongeren niet alleen aan de heerlijkste items maar ook aan hun eigen toekomst. Het concept is erop gericht om met de productie van fooditems ook te werken aan verandering in het leven van jong volwassenen uit het doelgroep register. Zij komen na een proefperiode op contract zodat een deel van de uitkering omgezet kan worden naar eigen salaris.
Heerlijk uit de streek gebruikt enkel en alleen kwaliteitsproducten en mixt alles zelf. Zij kopen dus geen kant en klare mixen in. Aan de hand van eigen receptuur mixen ze losse grondstoffen tot hun eigen product. Dit doen ze niet alleen bij onze pannenkoekmix maar ook bij kaneelsuiker of kaneelcacao mengsel. Op deze wijze weten ze wat ze verkopen.

De mooie chocolade cadeau artikelen met een mooie boodschap van LIV ‘N TASTE!

Sinds begin 2015 verkopen zij mooie, eerlijke producten van hoge kwaliteit. Zij werken samen met voornamelijk kleine producenten die – met passie voor hun werk – voor een groot deel gebruik maken van lokale, soms biologische of fairtrade gecertificeerde ingrediënten. Receptuur en verpakking worden in nauwe samenwerking met de producenten ontwikkeld, met respect voor mens, dier en milieu.

Bij LIV ‘N TASTE zijn wij groot voorstander van wederkerigheid. Helaas is dit in de huidige wereld van de dienstverlening een rariteit geworden. In onze zoektocht naar dit gevoel van wederkerigheid zijn wij in contact gekomen met IBN productie. Zij werken met oog en respect voor hun omgeving zonder concessies te doen in kwaliteit en klantgerichtheid. Veel van onze verpakkingswerkzaamheden zijn bij deze Social Enterprise ondergebracht waardoor wij kansen bieden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij kunnen ons helemaal vinden in hun slogan: ‘Iedereen Winst!’ Gelukkig kunnen wij op deze manier Social Return invullen en tegelijkertijd heel dicht bij onze bedrijfsvisie blijven.

Onze visie is onderscheidende, ambachtelijke producten op de markt te brengen, waarbij veel waarde wordt gehecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), hetgeen voor ons vanzelfsprekend tot stand is gekomen naar aanleiding van onze doelstelling. Omdat wij willen dat onze producten een eerlijk karakter hebben, kopen wij automatisch duurzaam in. Onze producten zijn grotendeels geproduceerd op basis van 100% natuurlijke ingrediënten. De herkomst van onze producten vind je terug in de uitstekende smaak!