Eerbetoon aan Piet Buijsman

Algemeen - Geplaatst op 10 juli
Naar overzicht

Vorige week is Piet Buijsman op 68 jarige leeftijd overleden. Piet was kunstenaar van het eerste uur van de Baanbreker. Hij is van meet af aan nauw betrokken geweest bij de galerie van de Baanbreker. Zo is hij destijds het hele land doorgereden om voor een prikkie of als sponsoring materiaal te regelen. Zoals bijvoorbeeld ook de houten vloer die nu nog in de galerie/ conceptstore ligt. Deze heeft Piet geregeld en gelegd , zo vertelde hij nog kortgeleden. Opgevolgd door een amusante anekdote, humorist als hij was.

Piet schilderde voornamelijk landschappen in olieverf met een vlotte losse toets en intense kleuren. In een interview, nog niet zo lang geleden, vertelde hij dat hij zo graag een eigen museum had willen hebben voor zijn kunstwerken. Als eerbetoon aan Piet, een getalenteerd schilder en bijzonder karakteristieke man, zal in de maand na zijn overlijden een overzicht van zijn schilderijen tentoongesteld worden in de galerie van de Baanbreker. We zullen Piet ontzettend gaan missen. Namens alle medewerkers van de Baanbreker willen wij zijn familie en naasten heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

De expositie is toegankelijk voor een ieder die zijn kunstwerken wil komen bekijken, om zo even bij Piet stil te staan, afscheid te nemen of uit kunstzinnige interesse. De expositie duurt van 15 juli t/m 22 augustus. De galerie / conceptstore is geopend op woensdag – zaterdag van 10-17 uur. Adres: Venedie 6, 1601 HB Enkhuizen.