Expositie in de Boterhal

Algemeen - Geplaatst op 24 september
Naar overzicht
Van 17 augustus t/m 5 september was de expositie ‘Baanbrekend’ in de Boterhal in Hoorn. Een groepsexpositie van de kunstenaars van het atelier van de Baanbreker. Zondag 22 augustus stond de officiële opening op het programma.
Voor degene die niet in de gelegenheid waren om de expositie te bezoeken is op de foto’s hierbij een impressie te zien. In plaats van de werken allemaal aan de muur te hangen, zoals je meestal verwacht bij een tentoonstelling, hingen de schilderijen door de ruimte heen, bevestigd aan de plafondbalken. Wanneer je de tentoonstellingsruimte van De Boterhal binnenliep, werd je als bezoeker direct ‘onderdeel’ van de expositie. Bezoekers konden letterlijk tussen de kunstwerken lopen waardoor ze deelgenoot werden. Ook dat is ‘baanbrekend’ te noemen.
Op 29 augustus presenteerden de deelnemers van deze tentoonstelling zich in de Zondagmiddagsalon. De zondagmiddagsalon is een middag waarop het publiek met de kunstenaars kennismaakt en in gesprek kan gaan over het werk. Wij hebben ervoor gekozen om de kunstenaars ook live aan het werk te laten tijdens deze ontmoeting. Het werd een gezellige en dynamische middag.