Expositie Winterglow

Concept Store - Geplaatst op 11 november
Naar overzicht

Van 27 november t/m 29 januari is de expositie ‘Winterglow’ te zien bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten (Kunst en Kitsch). In de expositie vindt u winterse taferelen en sneeuwlandschappen maar ook werken waar u een warm gevoel van krijgt. Gastexposanten zijn dit keer: Liesbeth van Galen, Letty Hesselink en Ksenia Hoff. De opening van de expositie vindt plaatst op zondag 27 november om 14.00 uur

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. In de winkel worden naast kunst ook eigentijdse meubels, handgemaakte kussens, dekens, knuffels en leuke cadeauartikelen verkocht. Alles gemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Ook kitsch, antiek en curiosa vindt u terug in de winkel, die sfeervol is ingericht zoals het bij u thuis ook zou kunnen. De sfeerkamer op de 1e etage wordt steeds opnieuw ingericht met een ander thema.

De kunstenaars die exposeren zijn:
Marian Hoogerheide, Jeroen Erkamp, Betty Vlaar, Bernard van den Bos, Inge Bakker, Marjo Moerman, Tineke Sminia, Marcel de Jong, Piet Buijsman, Corry Jorritsma, Remco Sterk, Femke Roosendaal en Nico van den Haak.

Beelden van klei en speksteen
Letty Hesselink houdt zich al meer dan 10 jaar bezig met het maken van beelden. De nadruk ligt vooral op het maken van keramiek, maar zij werkt ook met speksteen en andere steensoorten. Letty heeft een brede belangstelling en dat komt tot uiting in haar werk. Figuratief werken heeft haar voorkeur, maar ze maakt ook (fantasie)dieren, vogels, vazen en tableaus voor aan de muur. Haar keramiek is steengoed gestookt, waardoor de meeste beelden ook weerbestendig zijn.

Kunst met thema woestijn
Als kunstenares is Liesbeth van Galen zeer veelzijdig. Zij maakt objecten van keramiek, sculpturen en ook schilderijen. Inspiratie haalt zij uit de reizen die ze heeft gemaakt. Materialen waar zij mee werkt zijn: hout, ijzer, klei en stenen. Veel materialen die ze in haar objecten verwerkt vind ze zelf in de natuur. In deze expositie zien we werken die in sfeer, licht en kleuren invloeden hebben uit de woestijn. Ook komt het thema woestijn terug in de vormgeving en het materiaalgebruik.

Sieraden van edelstenen
Ksenia Hoff exposeert met haar handgemaakte sieraden. Het sieraden maken begon met het vinden van één klein kraaltje, waarbij Ksenia een sieraad voor zich zag. Met veel passie is zij daarna gestart met een eigen sieradenlijn. Ksenia maakt kleurige sieraden vooral in organische vormen, veelal bloemen en bladeren. Zij werkt veel met edelstenen en mineralen zoals: Jade, Mosagaat, Koraal, Lapis Lazuri, Amethist en meer.

Openingstijden Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl