Expositie ‘Zie mij’ bij Onopgemerkte Schatten

Concept Store - Geplaatst op 16 maart
Naar overzicht

Expositie: ‘Zie mij’ bij Onopgemerkte Schatten

Van 2 april t/m 17 juni is de tentoonstelling ‘Zie mij’ bij Onopgemerkte Schatten. Als gastexposanten exposeren: Riet Jimmink met sculpturen, Cora Vries met schilderijen en Mariet Lems met gedichten. De titel van de expositie is ontleent aan de gelijknamige gedichtenbundel van Cora Vries en Mariet Lems. De opening van de expositie vindt plaatst op maandag 2 april om 14.00 uur.

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats in het atelier in Hoorn en expositieruimte bij Onopgemerkte Schatten. Elke 2 maanden veranderen wij de complete inrichting van de kunstwinkel en is er weer een nieuwe expositie met thema. De kunstenaars laten zich inspireren door en maken werk voor de komende exposities. Deze keer zijn zij aan de slag gegaan met het thema ‘Zie mij’.

De kunstenaars die deze periode exposeren zijn:  Remco Sterk, Yvonne Hofstede, Piet Buijsman, Larissa Böhm, Nico van den Haak, Anita Rollman, Chris Dierdorp, Marian Hoogerheide, Bart Berkhout, Inge Bakker, Yvonne Haker, Barry Gol, Karin den Ouden en Trudy Quackernaat.

Cora Vries & Mariet Lems

Cora Vries is sinds 1990 werkzaam als zelfstandig beeldend kunstenaar. Zij studeerde grafische vormgeving aan de Academie Minerva te Groningen en daarna volgde ze een opleiding schilderen, tekenen, ruimtelijk ontwerpen aan de Koninklijke Academie te Den Haag. Ook volgde zij verschillende schrijfopleidingen. Van Cora zijn er twee kinderprentenboeken uitgegeven en korte verhalen in meerdere verhalenbundels.

Bij Onopgemerkte Schatten toont de veelzijdige kunstenares haar schilderijen. De aandoenlijke en boeiende portretten worden vergezeld door gedichten. De gedichten zijn gemaakt naar aanleiding van deze schilderijen door Mariet Lems. Mariet is specialist literatuureducatie, dichter en tekstschrijver. De samenwerking tussen Cora en Mariet heeft geleid tot de uitgave van de gedichtenbundel ‘Zie mij’ in september 2017. Deze prachtige gedichtenbundel is te koop tijdens de expositie.

Riet Jimmink

Kunstenares Riet Jimmink laat tijdens deze expositie haar karakteristieke beelden zien. Deze portretten van steen stralen zowel kracht als rust uit. “Men spreekt wel eens over de rode draad in het leven, mijn rode draad leidt mij over immer kronkelige paden waarbij ik steeds weer uitkom bij wat mij altijd weer bezig houdt, de tegenstellingen in mijzelf. Als kind al voelde ik mij aangetrokken tot Maria en het voor mij toch wel onverklaarbare gevoel voor devotie komt tot uiting in mijn beelden. Het is het samenkomen van de devote schoonheid in Maria en de ‘lelijkheid’ van het gewone, de ruige steen, het puin dat laat zien dat hoe wij ook denken, schoonheid in alles schuilt” aldus Riet over haar kunstwerken.

Inspirerende winkel

Bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten vindt je een moderne mix van (toegepaste) kunst met originele cadeau artikelen in een inspirerende setting. Al zwervend door de winkel kom je werkelijk allemaal verborgen schatten tegen, leuke vintage artikelen, nostalgische sieraden, verzamelaars objecten, handgemaakte houten producten uit eigen werkplaats, de nieuwste trends op gebied van textiele producten, eigentijdse meubels en kleurrijk keramiek. De cadeaukamer op de 1e etage wordt steeds verassend anders ingericht met een wisselend thema, deze periode is dat ‘Indigo’.

Openingstijden Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. Onopgemerkte Schatten, Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl