Film tijdens de jaarlijkse week van de psychiatrie

Algemeen - Geplaatst op 23 februari
Naar overzicht

Van maandag 19 maart t/m zaterdag 24 maart vindt de jaarlijkse week van de psychiatrie plaats. Dit jaar is het thema van deze week: Psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!

Vrijwel iedereen heeft of krijgt met de psychiatrie te maken, als patiënt, als partner, als familie, als behandelaar, op het werk. Eigenlijk overal in de maatschappij. Het wordt steeds duidelijker hoeveel mensen traumaklachten hebben na bijvoorbeeld misbruik, mishandeling (geestelijk en/of lichamelijk), oorlog, verwaarlozing of liefdeloosheid. Uit een trauma kunnen allerlei aandoeningen/ziekten ontstaan op lichamelijk, emotioneel of mentaal vlak. Dit gaat de totale maatschappij aan.

Doel van de week van de psychiatrie

Er zijn veel mensen die met leed te maken hebben. Meer dan je denkt. Dit willen we graag onder de aandacht brengen. Om leed te kunnen beperken is acceptatie en informatie van belang. We hopen in deze week meer mensen uit onze maatschappij inhoudelijk op de hoogte te brengen over dit onderwerp. Met elkaar kunnen we eerder en beter lokaliseren welke mensen in de knel zitten en hen hopelijk leed besparen. Leed dat anders vaak levenslang mee wordt meegedragen.

De Baanbreker schenkt aandacht aan het thema met de film ‘Ordinary People’

De film gaat over een getrouwd stel wiens leven op de kop wordt gezet doordat hun oudste zoon in een bootongeluk om het leven komt. De jongste zoon worstelt met schuldgevoelens en depressie veroorzaakt door de dood van zijn broer. Deze film uit 1980 is destijds bekroond met vier Academy Awards. Acteurs: Donald Sutherland, Mary Tyler Moore, Timothy Hutton, Judd Hirsch. Speelduur 119 min.

 Belangstellenden zijn van harte welkom. Na afloop is er gelegenheid om na te praten.

 

Enkhuizen           Participatiecentrum De Baanbreker, Harpstraat 3-5

                               Donderdag 22 maart                        Aanvang 19.00  

Hoorn                   Participatiecentrum De Baanbreker, Dampten 16

                               Donderdag 22 maart                      Aanvang 14.30

De Baanbreker is bereikbaar op telefoonnummer: 0228 – 317416

Op de website van De landelijke week van de psychiatrie vindt u meer informatie over activiteiten elders in het land en de Landelijke af sluitingsdag op zaterdag 24 maart.