Inspiratiemiddag voor vrijwilligers

Algemeen - Geplaatst op 25 januari
Naar overzicht

Voor alle vrijwilligers van LeekerweideGroep, Wilgaerden en de Baanbreker organiseert VrijwilligersNH een inspirerende middag! Zaterdag 23 februari vanaf 14:00 uur in De Nieuwe Doelen in Enkhuizen. Gratis + buffet! Je kunt diverse workshops volgen, informatiestands bezoeken en er is alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten, gezellig bij te praten en ervaringen te delen. En niet te vergeten: we sluiten gezamenlijk af met een heerlijk buffet!

WORKSHOPS

 1. Psychiatrische ziektebeelden
 2. Autisme belevingscircuit
 3. Dementie beleving
 4. Mindfulness
 5. Fysieke weerbaarheid
 6. Ontdek jouw talenten

 INFORMATIESTANDS

 1. Stoel- en handmassage
 2. Geriatrisch simulatiepak
 3. Tovertafel
 4. CRDL
 5. Producten gemaakt door cliënten
 6. Kleur- en stylingadvies
 7. Uitleg hulpmiddelen door een fysiotherapeut
 8. Creatieve workshop
 9. Informatiestand VrijwilligersNH

PROGRAMMA

14:00 uur Ontvangst met koffie en thee

14:30 – 15:30 uur 1e workshopronde

15:30 – 16:30 uur 2e workshopronde

16:30 – 17:30 uur 3e workshopronde

17:30 uur Buffet

WORKSHOPS

Je kunt je aanmelden voor onderstaande workshops. Je kunt je voor maximaal drie workshops opgeven. Op de dag zelf ontvang je de indeling en tijden.

Psychiatrische ziektebeelden

Welke ziektebeelden kun je tegenkomen en hoe ga je hier het beste mee om? Een duidelijke uitleg en ruimte om vragen te stellen.

Autisme belevingscircuit

Wil je je inzicht in autisme vergroten? Ervaar zelf wat een intense prikkeling van je zintuigen met je doet en hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw eigen manier van denken. Dit confronteert je met je eigen denkpatronen en opvattingen en leidt tot autismevriendelijke tips.

Dementie beleving

Wanneer iemand dementie heeft, kun je je vaak niet goed voorstellen hoe hij/zij de wereld beleeft. Wat gaat er nu in zijn/haar hoofd om? Ervaar en neem dit mee in het contact.

Mindfulness

Wil jij je makkelijker kunnen ontspannen, bewuster keuzes maken, beter je grenzen aangeven en meer energie hebben? Op een inspirerende, leuke manier zonder dat het alleen als zweverig wordt ervaren? Geef je dan nu op voor deze kennismaking met mindfulness.

Fysieke weerbaarheid

Conflicten zijn in eerste instantie veel beter op te lossen door middel van sociale en communicatieve vaardigheden. Lukt dit niet, dan leggen we je graag uit wat je anders kunt doen. Weerbaarheid maakt je zeker en zorgt voor ontspannen contact.

Ontdek jouw talenten

Welke talenten en/of kwaliteiten heb ik? En als ik dat weet, hoe zet ik deze dan het beste in? Iedereen heeft vele talenten en wij helpen je graag deze te ontdekken.

Noteer ook alvast woensdag 25 september 2019 in je agenda. Dan organiseren we deze inspiratiemiddag namelijk in Hoorn.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden bij VrijwilligersNH door een e-mail te sturen info@vrijwilligersnh.nl of door te bellen 0229 – 57 64 16. Vermeld hierbij je voor- en achternaam en de workshops waarvoor je je wilt inschrijven.

Wij hopen je deze middag te zien!