Interview met Peter

Algemeen - Geplaatst op 21 augustus
Naar overzicht

Maandelijks geeft de Baanbreker een nieuwsbrief uit. Vast onderdeel van de nieuwsbrief is een interview met een van de deelnemers van de Baanbreker. Deze maand is Peter aan het woord. Lees hier het interview:

Wil je iets over jezelf vertellen? Ik ben net 50 geworden. En ik woon nu 12 jaar in Enkhuizen.Ik ben in Groningen stad geboren en opgegroeid. Daar heb ik 24 jaar gewoond. Ik vind Enkhuizen erg leuk om te wonen. Vroeger op school tekende ik altijd huisjes met trapgevels en nu woon ik daar zelf tussen.
Hoe ben je bij de Baanbreker gekomen? Ongeveer 11 jaar geleden via de GGZ als dagbesteding. Ik ben gestart bij de kringloopwinkel en dat doe ik nu nog steeds 3 dagdelen in de week. Ik sta o.a. achter de kassa. Ook neem ik 2x per week deel aan de eetgroep van de Baanbreker.
Mag ik vragen waarom je bij de Baanbreker werkt? Als invulling van de dag, mensen spreken, mensen zien. Ik ben bezig met een job coach traject, om naar een baan in loondienst door te stromen. Ik ben voorheen groenteboer geweest en we kijken nu eerst in die richting.
Wat betekend de Baanbreker voor jou?
Een goede opstap om weer in de maatschappij mee te draaien. En om het gevoel te hebben weer iemand te zijn die gewaardeerd wordt.
Wat is het leukste wat je hier hebt meegemaakt? Ik maak hier altijd mooie dingen mee. Zo kwam er een meneer voor een fietspomp die ik de weg wees in de winkel en dan zonder pomp maar met een stereotoren de deur weer uit gaat.
Heb je een wens of een droom voor de toekomst? Ik ben heel tevreden. Ben nu bezig mijn huisje op te knappen en heb hier rust en balans gevonden.