Metamorfose kringloopwinkel geslaagd

Kringloopwinkel - Geplaatst op 24 juni
Naar overzicht

Het was een enorme klus, maar onze kringloopwinkel ‘nieuwe stijl’ is klaar en inmiddels al weer even geopend! De nieuwe indeling, met ruimere gangpaden en de nodige corona maatregelen, functioneert prima. En wat is het mooi geworden. Deelnemers, vrijwilligers en klanten zijn unaniem aangenaam verrast en enthousiast.

Wat enorm fijn dat we weer open konden gaan met de dagbesteding in de kringloopwinkel. En alhoewel het natuurlijk voor iedereen nog eventjes wennen is met de nieuwe indeling en maatregelen zien we alleen maar blije gezichten!

Achter de schermen is er hard gewerkt aan de metamorfose van de kringloopwinkel door medewerkers en vrijwilligers van de Baanbreker. Ennnn… geheel in stijl: namelijk door middel van hergebruik en recycling. Zo werden er bijvoorbeeld van oude kasten nieuwe planken gezaagd, met resten verf nieuwe kleuren gemengd en van oude spijkerbroeken gordijnen voor de paskamers gemaakt. Hoe leuk is dat!
Daarnaast zijn wij enorm dankbaar voor de donatie van materiaal door de Toog uit Enkhuizen.

Super trots zijn wij ook op Andrea die de hippe gordijnen heeft gemaakt van 2e hands spijkerbroeken voor de nieuwe paskamers van onze kringloopwinkel!!

Er zijn maatregelingen getroffen conform de RIVM richtlijnen betreffende hygiëne, afstand houden en maximum aantal bezoekers. Zo is er nu een routing in de winkel gecreëerd met een aparte ingang en uitgang, is er een spatscherm voor de kassa, staan er zeeppompjes bij de ingang en worden de winkelmandjes ontsmet.

Naast 2e hands artikelen verkopen wij opgeknapte en gerestaureerde meubels uit de houtwerkplaats van de Baanbreker. Onze kringloopwinkel biedt een gezellige omgeving voor dagbesteding en vrijwilligerswerk.