Nieuwe expositie Collage bij Onopgemerkte Schatten

Concept Store - Geplaatst op 11 januari
Naar overzicht

Van 2 februari t/m 14 april is de expositie ‘Collage’ te zien bij Onopgemerkte Schatten. In deze tentoonstelling zijn, zoals de titel al zegt, allerlei kunstwerken met als thema en/of techniek ‘collage’ tentoongesteld. Als gast exposant exposeert: Mi-Lou Beugeling met bijzonder mooie kleurrijke, vrolijke collages. De opening van de expositie vindt plaatst op zaterdag 2 februari om 14.00 uur. U bent van harte welkom!

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. Onopgemerkte Schatten heeft een eigentijdse mix van (toegepaste) kunst met eigentijdse meubels, houten gadgets, handgemaakte kussens, prachtige plaids, schattige knuffels en kleurrijk keramiek. Alles handgemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Elke 2 á 3 maanden veranderen wij de complete inrichting van de winkel en is er weer een nieuwe expositie en thema. Kom dus regelmatig even kijken want Onopgemerkte Schatten blijft inspireren!

De kunstenaars van de galerie die deze periode exposeren zijn:  Marianne Luinenburg, Marcel de Jong, Bert van Baar, Anita Rollman, Bart Berkhout, Marjo Moerman, Piet Buijsman, Tineke Sminia, Minsy Moon Art (Jojanneke Steijger), Corry Jorritsma, Karin den Ouden, Yvonne Haker.

Gastexposante Mi-Lou Beugeling: Mi-Lou Beugeling uit Heiloo maakt kunstwerken onder de naam Art by ML. Mi-Lou is altijd al creatief geweest met tekenen als passie. Na de middelbare school volgde zij de lerarenopleiding Tekenen/Handvaardigheid. Uiteindelijk is zij in het bedrijfsleven beland en sinds een aantal jaar getroffen door het collage virus! Het creëren van nieuwe mooie vrolijke en kleurrijke beelden (vaak met vrouwengezichten) is haar passie.

De collages van Art by ML worden gemaakt door gebruik te maken van afbeeldingen en knipsels uit tijdschriften en boeken. Met deze geknipte afbeeldingen wordt een totaal nieuw beeld gecreëerd op canvasdoek. Alles is met de hand geknipt. Naast papier en knipsels maakt Mi-Lou gebruik van acrylverf en ook werkt zij regelmatig met bladgoud/bladzilver/bladkoper en/of glitter. De collages zijn uiteraard allemaal uniek (one of a kind) en zijn afgewerkt met glanzende vernis óf met epoxyhars. Vernis zorgt voor een zacht glanzende afwerking waarbij de gelaagdheid van de collage zichtbaar blijft. De collages afgewerkt met epoxy lijken gegoten in glas, het oppervlak is strak en glanzend, de gelaagdheid van de collage is echter niet meer zichtbaar, het is één geheel geworden.

Ook dit seizoen bij Onopgemerkte Schatten: mooie, betaalbare en eigentijdse sieraden van hedendaagse ontwerpsters zoals Iris Nijenhuis en Annelies Mulder. Wij verkopen ook fraaie etsen van Rob Thole, prachtig keramiek van Meen Bosker en bijzondere windgongen van Caroline Laurense.

Iris Nijenhuis is een Amsterdamse ontwerpster met een passie voor lasersnijden en een brede interesse in experimentele vormen en structuren. Van Iris is een bijzondere collectie sieraden te zien die gemaakt zijn van leer. Eigentijdse kettingen, oorbellen en armbanden in mooie, hippe kleuren die er niet alleen fraai uit zien maar ook heel prettig zijn om te dragen.

Annelies Mulder maakt onder de naam Annelies Jewels prachtige sierraden van epoxyhars. In de loop der tijd is zij epoxyhars gaan combineren met materialen die zij zoekt in de natuur. Zoals hout, dat ze meegenomen heeft van haar vakanties naar Zweden, Portugal en Frankrijk. Ook combineert zij het hout en epoxyhars met gedroogde bloemen, mossen en schelpen die ze zelf verzameld en droogt. Dit resulteert in bijzonder fraaie sieraden zoals hangers, ringen en oorbellen.

Rob Thole maakt etsen, van heel klein tot (voor zijn doen) groot. Een ets wordt gemaakt op een zinken plaat. Daar smeer je de etsgrond (een bruine waslaag) overheen en daarin teken je een voorstelling met een etsnaald. Na het tekenen gaat de plaat in een zuurbad: het zuur bijt in het zink daar waar je getekend hebt. Na het zuren haal je de etsgrond weg en kan je de plaat ininkten. De overtollige inkt haal je vervolgens weg (de plaat ‘afslaan’ heet dat) en alleen in de getekende en uitgebeten lijnen blijft de inkt achter. Daarna kan de plaat afgedrukt worden op de etspers. Inspiratie haalt Rob uit fietstochtjes: de natuur, het weer in al zijn schakeringen, water, lucht, medefietsers enzovoort.

Meen Bosker is keramiste en maakt onder andere prachtige vogeltjes van aardewerk die zij combineert met hout. Mooie glazuren en verschillende technieken zoals raku stoken en pitfire typeren haar werk. Naast vormen uit de natuur zijn eenvoud en aardse kleuren kenmerken bij haar vormgeving.

Caroline Laurense werkt met vintage materialen zoals oud serviesgoed, bestek, sleutels en kettingen. Vooral oude metalen met gebruiksvoorwerpen hebben haar voorkeur. Ze hebben een “geschiedenis”. Deze bestaande objecten en materialen transformeert Caroline via een assemblage techniek tot mooie eigentijdse windgongen die gezien mogen worden. Het verzamelen van materiaal voor haar werk is een zoektocht op zich, daar voor struint zij kringloopwinkels en vlooienmarkten af in Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl