Ontspannende dagbesteding

Algemeen - Geplaatst op 6 juli
Naar overzicht

Mindfulness: ontspannende dagbesteding bij De Baanbreker

In 2017 is het aanbod van De Baanbreker uitgebreid met Mindfulness. Deze ontspannen dagbesteding wordt aangeboden voor zorgvragers met een indicatie. Op donderdagochtend is er een open inloop en kan er kennis gemaakt worden met Mindfulness. Op 14 september gaat het programma van 16 weken van start.

De Baanbreker is een leerwerkbedrijf voor mensen met een beperking. Mensen met diverse achtergronden, waaronder een GGZ-achtergrond, verstandelijke en lichamelijke beperkingen, komen voor leer- en werktrajecten bij De Baanbreker. Bij de organisatie is een divers aanbod aan mogelijkheden. Bijvoorbeeld: werken in kringloopwinkel, creatief groepen, eet- en bakgroepen, keramieken, werken in de meubelwerkplaats en een kunstatelier. Aan dit aanbod is nu een 16-weeks Mindfulness programma toegevoegd. Aan deze ontspannende dagbesteding kan deelgenomen worden met een zorgindicatie.

Mindfulness wordt ook wel aandachttraining genoemd. Het is een manier om bewust te worden van automatische reacties op bijvoorbeeld stress, chronische pijn en psychische problemen. Door je aandacht te richten en door zonder oordeel te kijken naar wat er op dit moment is, ondek je andere mogelijkheden om met de dingen om te gaan. In deze dagbesteding wordt gebruik gemaakt van meditatie-, yoga- en aandacht oefeningen. Belangrijke thema’s zijn: acceptatie, loslaten, omgaan met emotionele en fysieke pijn. Je leert door het toepassen van Mindfulness meer te genieten van het leven.

Kennismaken met Mindfulness en kijken of het iets voor je is? Elke donderdagochtend van 10 tot 12 uur op Driebanen 19 in Enkhuizen. Aanmelden voor deze dagbesteding Kan via info@baanbrekerenkhuizen.nl of telefonisch 0228-317416 Het programma van 16 weken start op 14 september 2017 en eindigt op 28 december 2017 Dagdeel donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Locatie: driebanen 19