ProjectIcon_KeramiekwerkplaatsKeramiek atelier

Het Keramiekatelier is een inspirerend atelier waar creativiteit in combinatie met een serieus productieproces heel mooi samen komen. De producten die op het keramiekatelier gemaakt worden, zijn speciaal ontwikkeld voor de verkoop in de winkels van de Baanbreker.
In het keramiek atelier steken de vrijwilligers en de deelnemers letterlijk en figuurlijk de handen uit de mouwen. Het is lekker ontspannend werken met de klei en er ontstaan ook nog mooie producten. Er wordt gewerkt in kleine groepjes met veel aandacht voor het materiaal en voor het leren om met klei te werken.

Als de producten zijn gebakken worden ze van glazuren voorzien. En dat is altijd weer verrassend hoe het dan de oven uitkomt. Het is een inspirerend proces. Zo worden er hele leuke seizoens producten gemaakt , bijvoorbeeld met kerst en Pasen. Ook mooie vazen en schalen vinden hun weg naar de winkels van de Baanbreker. Door de bijzondere werking van de glazuren is geen product hetzelfde en is elk item een uniek. Het is een inspirerend atelier waar creativiteit in combinatie met een serieus productie proces en een fijne leer/ werkplek heel mooi samen komen. De deelnemers worden door keramisten begeleid en iedereen werkt op zijn eigen niveau en kunnen. De begeleiding van de keramisten is geheel op vrijwillige basis. De styling en richting waarin gewerkt wordt staat onder leiding van onze project medewerkster kunstprojecten Suzanne Kruisdijk.

Zoek je een leuke en zinvolle dagbesteding?
Hou je van werken met je handen? Zoek je een rustige plek om te herstellen? Hou je van creatief bezig zijn? Wil je leren werken met keramiek? Wil je productgericht werken en trends volgen. Dan is het keramiekatelier iets voor jou!
De keramiekgroep is elke donderdag van 13.30 – 16.00 uur.