ProjectIcon_KunstigbekekenKunst atelier

Het kunst atelier van de Baanbreker is gevestigd op de Driebanen in Enkhuizen. Bij het atelier word gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling en daarbij word kunst als middel gebruikt.

Het kunst atelier is een goed ingerichte werkplaats waar de deelnemers worden begeleid door zowel vrijwilligers als beroepskrachten en kunnen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De doelstelling van dit atelier is gericht op een twee sporen beleid. Centraal staat de ontwikkeling van de kunstenaars in hun kunstzinnige en creatieve ontwikkeling. Daarnaast is er een niet weg te denken verbinding met het welzijn en functioneren van de deelnemers in zijn algemeenheid. Bij ziektes die zich langdurig manifesteren is het van belang, om het deel dat van een mens wel intact is, te blijven zoeken en te ontwikkelen. Het hebben van talent en plezier in het maken van mooie producten biedt perspectief in het leven en werkt positief op het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Daardoor ervaren de deelnemers in het kunstzinnige proces vaak meer kwaliteit van leven en vallen ze minder snel terug in een isolement. Ook het hebben van lotgenoten contact is hierbij belangrijk.

Er kan gewerkt worden met de volgende materialen en technieken:

  • Tekenen (soft pastel, oliepastel, houtskool, potlood)
  • Schilderen (acrylverf, olieverf, aquarel)
  • Keramiek (boetseren, klei, engobes/glazuren)
  • Beeldhouwen (zachte en middelharde steensoorten)
  • Collage technieken/Gemengde technieken

Er is ook de mogelijkheid om de gemaakte kunstwerken te exposeren, op de 1e etage van de cadeauwinkel van de Baanbreker in Enkhuizen). Aan het Venedie in Enkhuizen wordt vast geëxposeerd door de eigen kunstenaarsgroep, maar soms ook op andere locaties kunnen er groeps-en/of solo-exposities worden georganiseerd.