ProjectIcon_KunstkitschCadeauwinkel Puur & g!fts

Puur & g!fts is één van de winkels van de Baanbreker en tevens een leuke leerwerkplek. Deze super leuke cadeauwinkel heeft aandacht voor duurzaamheid, hergebruik en sociaal ondernemen. Cadeau en interieur artikelen zijn het speerpunt van de winkel.

 

Veel producten worden gemaakt binnen de dagbesteding van de Baanbreker. Zoals de productiegroep, houtwerkplaats en het keramiek atelier. De afgelopen periode zijn deze afdelingen druk bezig geweest om mooie nieuwe artikelen voor de winkel te maken! Zo zijn er mooie borrelplanken gemaakt van een oude kast en zijn oude vloerdelen gebruikt om leuke nieuwe decoratie artikelen van te maken. Ook verkopen we artikelen van andere sociale ondernemingen zoals o.a. Mooi door mij, Kleur en kado, kaarsenmakerij ’s Heeren Loo en Worksjop. Op de 1e etage wordt de kunst tentoongesteld van de kunstenaars van het atelier van de Baanbreker tussen allerlei leuke interieur artikelen. Puur & g!fts biedt ook werkplekken aan als dagbesteding. Achter in de winkel is een ruime werkplek voor deelnemers van dagbesteding die bezig zijn met het maken van nieuwe cadeau artikelen.

De producten van ‘Mooi door mij’ doen niet alleen hun naam eer aan. Naast mooi zijn, vertellen ze ook allemaal een verhaal. Het verhaal van de maker. Iemand met een (verstandelijke) beperking die, door het maken van de producten,  waardering krijgt voor zijn of haar werk. De opbrengsten van deze producten worden gebruikt voor de ontwikkeling van de deskundigheid van dagbestedingsprojecten. En zo is de cirkel weer rond!

De artikelen van Kleur & kado worden gemaakt in een sociale werkplaats door een team enthousiaste mensen met chronische klachten of een handicap. Deze mensen voelen zich weer nuttig en zijn dankbaar om te kunnen werken wanneer hun beperking het toelaat. Alles wordt met liefde, met de hand, op natuurlijke wijze en in kleine partijen gemaakt. Kleur & kado ondersteund  goede doelen t.b.v. de ontwikkeling tegen chronische pijn en ziektes.

In de winkel wordt gewerkt door deelnemers en vrijwilligers die altijd bereid zijn u te woord te staan, u informatie te geven en te helpen waar nodig. We zijn tevens nog op zoek naar vrijwilligers voor onze nieuwe winkel. Lijkt het jou leuk om een dagdeel per week mee te werken in onze organisatie op deze nieuwe plek? Neem dan even contact met ons op!