Opening expositie “The storyteller’ bij Onopgemerkte Schatten

Concept Store - Geplaatst op 7 juni
Naar overzicht

Expositie: ‘The Storyteller’ bij Onopgemerkte Schatten in Enkhuizen

Van 24 juni t/m 26 augustus is de expositie ‘The Storyteller’ bij Onopgemerkte Schatten. Als gastexposanten exposeren: Boxie, Ineke Koops en Trooost. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 24 juni om 14.00 uur. 

Sinds mensenheugenis vertellen mensen elkaar verhalen. Een verhaal kan verbinden, inspireren, hoop geven, verhelderen, troosten, de fantasie aanspreken enz. Daarbij denk je al gauw aan een gesproken of geschreven verhaal. Maar ook beeldende kunst is een uitermate inspirerend medium om verhalen te vertellen. Beeldtaal is als geen andere taal in staat om de innerlijke belevingswereld te prikkelen. Laat je meenemen in de verhalen van kunstenaars en kom kijken naar deze boeiende expositie!

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben bij De Baanbreker een vast atelier en expositieruimte. De kunstenaars van de galerie die deze periode exposeren zijn: Tineke Sminia, Marianne Luinenburg, Bernard van den Bos, Trudy Quakernaat, Karin Raggers- Den Ouden, Moonsheep Art, Remco Sterk, Bert van Baar, Bart Berkhout, Anita Rollman, Piet Buijsman en Chris Dierdorp.

Elke 2 maanden verandert Onopgemerkte Schatten de complete inrichting van de kunstwinkel en is er weer een nieuwe expositie. Onopgemerkte Schatten heeft een eigentijdse mix van (toegepaste) kunst, cadeauartikelen, meubels, houten gadgets, handgemaakte kussens, schattige knuffels en kleurrijk keramiek. Kom dus regelmatig even kijken want Onopgemerkte Schatten blijft inspireren!

Boxie

Verzonken in zijn eigen droomwereld maakte Boxie als kind al de ene tekening na de andere. Daar is niks aan veranderd. De kleine tekeningetjes waar hij ooit mee begon, maakt hij nog steeds. Die figuurtjes waar hij al twintig jaar mee bezig, hebben zich ontwikkeld tot een unieke beeldtaal. Tegenwoordig is hij zich meer bewust gaan bezighouden met wat zijn beeldtaal kan betekenen. Boxie: “Dat is iets wat me de laatste jaren heel erg bezighoudt: hoe kun je ervaringen delen en wat kun je daar mee doen? Dat is mijn drijfveer. Daarnaast moet het er bij mij gewoon uit. Het is het verwerken van de bewondering dat ik hier überhaupt ben.”

Ineke Koops

Het keramiekatelier van Ineke Koops staat in Zuidoostbeemster, midden op de Beemster klei. Dit is voor haar een oneindige inspiratiebron. “Klei is een prachtig materiaal dat zich kan vormen onder je handen. Moeiteloos of met weerbarstigheid. Als je iets wilt wat niet kan, scheurt of barst het. Maar als je het materiaal met gevoel, met respect behandelt kun je de klei heel goed uitnodigen met je mee te gaan in het vormen en daarmee in het weergeven van jouw impressie. Al mijn werk is handgevormd en unica en kenmerkt zich door zeer dun opgebouwde en glad afgewerkte organische vormen. De huidbewerking, met zelf ontworpen engobes en glazuur, geeft juist dat extra wat nodig is om de vorm te benadrukken. Hiermee kan ik uitdrukken wat ik in mijn werk wil laten zien: verfijndheid en verstilling, maar ook elegantie en spanning.”

Trooost

Trooost is opgericht door Annet Langedijk. De missie van Trooost is om mensen die geconfronteerd worden met kanker of een chronische ziekte, op welke manier dan ook, steun, troost en inspiratie te bieden. Dit doet zij door middel van een serie persoonlijke wenskaarten en gedichten voor mensen met kanker, naasten en nabestaanden. Trooost biedt troost, medeleven en bemoedigende woorden in de vorm van persoonlijke kaartjes en gedichtenbundeltjes. Vanuit eigen ervaring weet Annet dat blijken van medeleven kracht geven en je je er minder alleen door voelt. Vooral persoonlijke woorden en kaarten raken en blijven je bij. Het besef, dat je met iets kleins en persoonlijks zo goed kan doen, was het startpunt van Trooost. De wenskaarten en gedichtenbundel met bijzondere illustraties van Trooost zijn te koop tijdens de expositie ‘The Storyteller’. De opbrengst van elke Trooost kaart en gedichtenbundel gaat naar inloophuizen voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden.

Openingstijden Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl