Opening nieuwe expositie ‘Beestjes’ bij Onopgemerkte Schatten

Concept Store - Geplaatst op 29 maart
Naar overzicht

Van 20 april t/m 14 juli is de expositie ‘Beestjes’ te zien bij Onopgemerkte Schatten. Een tentoonstelling vol kunstwerken met als thema dieren en insecten. De gast exposanten zijn: Carla van der Kooi met inspirerende, kleurrijke sculpturen en schilderijen en Karen Winnubst met bijzonder sfeervolle fotografie op marmeren tegels. De opening van de expositie vindt plaatst op zaterdag 20 april om 14.00 uur. U bent van harte welkom om op de opening aanwezig te zijn!

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een kwetsbaarheid en/of handicap krijgen via Onopgemerkte Schatten een podium voor hun kunstwerken. De kunstenaars van de galerie die deze periode exposeren zijn:  Remco Sterk, Larissa Böhm, Bert van Baar, Arianne Bakker, Anita Rollman, Trudy Quackernaat, Bart Berkhout, Marjo Moerman, Piet Buijsman, Jeroen Erkamp, Minsy Moon Art (Jojanneke Steijger), Nina Renes, Karin den Ouden, Dave Staphorsius en Betty Vlaar.

Onopgemerkte Schatten heeft een eigentijdse mix van (toegepaste) kunst met vintage meubels, houten gadgets, handgemaakte knuffels en kleurrijk keramiek. Alles handgemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Elke 3 maanden veranderen wij de complete inrichting van de winkel en is er weer een nieuwe expositie en thema. Kom dus regelmatig even kijken want Onopgemerkte Schatten blijft inspireren!

Karen Winnubst Fotografe Karen Winnubst (1971) is geboren in Namibië en heeft haar vakanties altijd aan de ruige kust met zijn verlaten uitgestrekte stranden doorgebracht. Nu woont ze in Driehuis (nabij Haarlem) en is regelmatig te vinden in het duingebied en op het strand. Haar werk bestaat uit landschap & kunst fotografie, waarbij de liefde voor de natuur een grote rol speelt. Karen werkt het liefst in serie, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. De bomen en vogels van het duingebied waren de inspiratie voor de Nature Art Tiles die ze bij Onopgemerkte Schatten exposeert. Deze beelden uit de natuur drukt Karen stuk voor stuk met de hand af op marmeren tegeltjes van 10×10 cm. De kleine kunstwerkjes zijn los te koop, maar zijn ook verkrijgbaar als tableau van 4 tegels.

Carla van der Kooi Carla van der Kooi is geboren en getogen in Amsterdam. Als kind prefereerde zij het tekenen en knutselen al boven het buiten spelen; van jongs af aan was duidelijk dat creativiteit een belangrijke rol in haar leven ging spelen. Vaak is Carla te vinden in haar kleine atelier op zolder in Nes aan de Amstel. Hier ontstaat alles; van schilderij tot papiermaché, grafiek en sinds kort ook beeldhouwwerk. Carla gaat geen discipline uit de weg en wil alles proberen, en is zoveel als mogelijk bezig met creëren. ‘Mijn doel is de wereld om mij heen een beetje mooier en kleurrijker maken, en als ik daarbij een glimlach op iemands gezicht kan toveren is mijn ‘missie’ geslaagd.’ Tijdens de expositie Beestjes exposeert Carla schilderijen op papier en ruimtelijk werk.

Ook dit seizoen bij Onopgemerkte Schatten: mooie, betaalbare en eigentijdse sieraden van hedendaagse ontwerpsters zoals Iris Nijenhuis en Annelies Mulder. Wij verkopen ook fraaie etsen van Rob Thole, prachtige keramieken vogeltjes van Meen Bosker en bijzondere windgongen van Caroline Laurense.

Iris Nijenhuis is een Amsterdamse ontwerpster met een passie voor lasersnijden en een brede interesse in experimentele vormen en structuren. Van Iris is een bijzondere collectie sieraden te zien die gemaakt zijn van leer. Eigentijdse kettingen, oorbellen en armbanden in mooie, hippe kleuren die er niet alleen fraai uit zien maar ook heel prettig zijn om te dragen.

Annelies Mulder maakt onder de naam Annelies Jewels prachtige sierraden van epoxyhars. In de loop der tijd is zij epoxyhars gaan combineren met materialen die zij zoekt in de natuur. Zoals hout, dat ze meegenomen heeft van haar vakanties naar Zweden, Portugal en Frankrijk. Ook combineert zij het hout en epoxyhars met gedroogde bloemen, mossen en schelpen die ze zelf verzameld en droogt. Dit resulteert in bijzonder fraaie sieraden zoals hangers, ringen en oorbellen.

Rob Thole maakt etsen, van heel klein tot (voor zijn doen) groot. Een ets wordt gemaakt op een zinken plaat. Daar smeer je de etsgrond (een bruine waslaag) overheen en daarin teken je een voorstelling met een etsnaald. Na het tekenen gaat de plaat in een zuurbad: het zuur bijt in het zink daar waar je getekend hebt. Na het zuren haal je de etsgrond weg en kan je de plaat ininkten. De overtollige inkt haal je vervolgens weg (de plaat ‘afslaan’ heet dat) en alleen in de getekende en uitgebeten lijnen blijft de inkt achter. Daarna kan de plaat afgedrukt worden op de etspers. Inspiratie haalt Rob uit fietstochtjes: de natuur, het weer in al zijn schakeringen, water, lucht, medefietsers enzovoort.

Meen Bosker is keramiste en maakt onder andere prachtige vogeltjes van aardewerk die zij combineert met hout. Mooie glazuren en verschillende technieken zoals raku stoken en pitfire typeren haar werk. Naast vormen uit de natuur zijn eenvoud en aardse kleuren kenmerken bij haar vormgeving.

Caroline Laurense werkt met vintage materialen zoals oud serviesgoed, bestek, sleutels en kettingen. Vooral oude metalen met gebruiksvoorwerpen hebben haar voorkeur. Ze hebben een “geschiedenis”. Deze bestaande objecten en materialen transformeert Caroline via een assemblage techniek tot mooie eigentijdse windgongen die gezien mogen worden. Het verzamelen van materiaal voor haar werk is een zoektocht op zich, daar voor struint zij kringloopwinkels en vlooienmarkten af in Nederland, België, Frankrijk en Engeland.

Openingstijden Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl