Opening nieuwe expositie DE HAVEN

Concept Store - Geplaatst op 10 augustus
Naar overzicht

Expositie: ‘de haven’ bij Onopgemerkte Schatten in Enkhuizen

Van 2 september t/m 4 november is de expositie ‘de haven’ bij Onopgemerkte Schatten. De gastexposanten zijn: Susan Keene met keramiek en Marcel de Jong met schilderijen. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 2 september om 14.00 uur. U bent van harte welkom!  

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben bij De Baanbreker een vast atelier en expositieruimte. De kunstenaars van de galerie die zich hebben laten inspireren door het thema de haven en deze periode exposeren zijn: Piet Buijsman, Remco Sterk,  Anita Rollman,  Chris Dierdorp, Trudy Quakernaat,  Karin den Ouden, Bert van Baar, Bart Berkhout,  Barry Gol, Tineke Sminia, Dave Staphorsius en Aveline Bosma.

Elke 2 maanden veranderen wij de complete inrichting van de kunstwinkel en is er weer een nieuwe expositie. Onopgemerkte Schatten heeft een eigentijdse mix van (toegepaste) kunst, cadeauartikelen, meubels, houten gadgets, handgemaakte kussens, schattige knuffels en kleurrijk keramiek. Kom dus regelmatig even kijken want Onopgemerkte Schatten blijft inspireren!

Marcel de Jong

Marcel de Jong laat zich bij het schilderen inspireren door oude meesters van de Haagse school. In zijn schilderijen streeft hij een klassieke realistische weergave na waarbij vooral ook de emotionele overdracht belangrijk is. Tijdens deze expositie laat Marcel een serie havengezichten zien. Fraaie composities, sfeervol kleurgebruik en een losse doch krachtige verftoets typeren zijn eigen en herkenbare stijl. Hiermee slaagt hij er in om ons door zijn ogen te laten kijken. Marcel is van jongs af aan al bezig met tekenen en schilderen. Hij heeft gestudeerd aan de Vrije Kunstacademie en het Grafisch Lyceum te Amsterdam.

Susan Keene

Keramiste Susan Keene is al jaren lang gefascineerd door klei, in al zijn verschijningsvormen. Ze onderzoekt niet alleen de mogelijkheden van het materiaal zoals structuur en kleur, maar ook de technieken: het boetseren, draaien, gieten, glazuren en stoken. De wisselwerking tussen de vorm en decoratie boeien haar en de beperkingen van het materiaal geeft een uitdaging. Per onderwerp of thema kiest zij haar kleisoort, het kan aardewerk, steengoed of porselein zijn. Inspiratie haalt zij uit het verleden en heden, zowel het dagelijks leven als historische objecten. Susan is ook geïnspireerd door de talloze prachtige, nuttige of wonderlijke, werken van andere hedendaagse keramisten.

Openingstijden Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl