Tot en met 1 juni geen Buitenveldertgroep

Buitenveldertgroep - Geplaatst op 18 maart
Naar overzicht

Naar aanleiding van de nieuwste richtlijnen van de overheid en adviezen van het RIVM omtrent het Corona virus is momenteel géén BUITENVELDERTGROEP op de locatie van de Baanbreker aan de Driebanen 19 in Enkhuizen. Met de nieuwste richtlijnen van 12 maart wil de overheid de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk beperken en vertragen. Mensen krijgen het advies om hun onderlinge contacten te beperken. We kiezen er daarom voor om alle activiteiten op te schorten. Wij rekenen op uw begrip voor deze situatie. Zou u zich als nieuwe deelnemer voor deze groep willen aanmelden? Kijk dan op www.zelfhelp.nl voor de contactgegevens van de groep in Enkhuizen.

Ron Annes heeft bij de Baanbreker in Enkhuizen in 2018 een zelfhulpgroep voor ex-verslaafden opgericht. De Buitenveldertgroep is een gespreksgroep voor iedereen die los wil komen van ongezonde gewoontes. De regels zijn simpel: ieder heeft zijn eigen verhaal, je onderbreekt elkaar niet, iedereen is gelijk – ook de gespreksleider – en er zijn geen discussies. Deze groep bestond al wel in Hoorn, maar nog niet in Enkhuizen. Dus heeft Ron die als ervaringsdeskundige in 2018 zelf opgezet.

“Zelfhelp” betekent: je eigen weg zoeken uit de fuik van gebruik van middelen, gokken, gamen of ander dwangmatig gedrag dat je onvrij maakt.

Wij komen bij elkaar in groepen zonder professionals of andere buitenstaanders.

Je kunt de groep anoniem bezoeken, zonder je aan te melden. Er is geen wachtlijst of intake.

We werken met duidelijke gespreksregels, die zorgen voor veiligheid en rust in de groep.

Ook jij bent van harte welkom dat eens geheel vrijblijvend te ervaren.

Januari 1982 kwam de eerste zelfhelpgroep in de Amsterdamse wijk Buitenveldert bijeen. Daarom dragen alle zelfhelpgroepen in Nederland de naam “Buitenveldertgroep”. Zij zijn verenigd in de Stichting Zelfhelp Nederland ter bevordering van de Buitenveldertgroepen.

Op vrijdag inloop vanaf 19:00 uur, groepsgesprek om 19:30 uur.

Locatie: De Baanbreker, Driebanen 19 1602NN Enkhuizen

Contactpersoon Ron: 06-48646349 Of gratis: 0800-0200 596