Vacature bij De Hoofdzaak

Algemeen - Geplaatst op 23 juni
Naar overzicht

De Hoofdzaak is een organisatie door en voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. De inzet van ervaringsdeskundigheid speelt bij ons een cruciale rol in de ondersteuning bij herstel, participatie, empowerment en belangenbehartiging. Wij zijn actief in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland, Westfriesland en Zaanstreek-Waterland.

Voor het team in Westfriesland zijn wij op zoek naar een

Projectleider ‘Ondernemen met ervaring’
(20 uur per week)

Het project ‘Ondernemen met ervaring’ loopt sinds enkele jaren in Westfriesland, en heeft al veel moois opgeleverd. Omdat de huidige projectleider een nieuwe uitdaging elders heeft gevonden, zijn wij op zoek naar een doortastende opvolger.

Wat ga je doen:
Als projectleider ga je een aantal klussen klaren. De Creative days zijn zelfhulpgroepen waarin deelnemers aan een eigen doel werken. Deze groepen vinden al plaats in Hoorn en Enkhuizen. Voor de Creative days ga je vrijwillige ervaringsdeskundige begeleiders werven en inwerken. Je gaat nog meer bekendheid geven aan deze activiteit bij ketenpartners. Bovendien organiseer je op enkele nieuwe plekken in Westfriesland Creative days, zodat inwoners uit alle Westfriese gemeenten dichtbij huis kunnen deelnemen aan deze groepen.
Vanuit het project Ondernemen met ervaring is er bovendien de ambitie om een sociale coöperatie te starten in Hoorn. Voor de oprichting van een Sociale Coöperatie is al vooronderzoek gedaan en zijn er gesprekken met de gemeente Hoorn gevoerd. In samenwerking met de gemeente Hoorn zal in deze projectfase een besluit over de sociale coöperatie worden genomen. Bij een positief besluit ga je voorbereidingen nemen voor de oprichting, waarbij je ondersteund wordt door Lansco (het Landelijk Netwerk voor Sociaal Coöperatief Ondernemerschap, die bestaande en startende sociale coöperaties door heel Nederland verbindt, ondersteunt en versterkt).
Denk jij graag in kansen en mogelijkheden? Ben je ondernemend, creatief en een goede netwerker? Dan leren we je graag kennen!

Wij zoeken iemand die:
• een HBO denk- en werkniveau heeft,
• ervaring heeft met projectmatig werken,• projectdoelstellingen kan vertalen naar praktische resultaten en pas tevreden is ‘als het werkt’,
• initiatiefrijk is en makkelijk contacten legt,
• optimistisch is en anderen in hun kracht weet te zetten,
• in staat is vrijwilligers te vinden, binden en begeleiden,
• graag samenwerkt met anderen,
• liefst ervaring heeft in het werken met de doelgroep,
• bij voorkeur zelf ervaringsdeskundig is.

Wij bieden:
• een leuk team om in samen te werken, waarbij je inhoudelijk vooral samenwerkt met de regiocoördinator en betrokken vrijwilligers,
• een functie voor 20 uur per week, m.i.v. 1 september 2021 t/m februari 2022,
• inschaling in CAO GGZ, schaal 45.

Reageren
Je kunt je motivatiebrief en CV voor 31 juli 2021 sturen naar Jeanet Hoiting, regiocoördinator Westfriesland, o.v.v. ‘sollicitatie projectleider OME’. Indien je vragen hebt naar aanleiding van deze vacature, dan kun je contact opnemen met Jeanet Hoiting (06-17463237 of j.hoiting@rcodehoofdzaak.org)