Vernieuwde kringloopwinkel op 2 juni weer geopend!

Kringloopwinkel - Geplaatst op 29 mei
Naar overzicht

Dinsdag 2 juni gaat de kringloopwinkel van de Baanbreker weer open! Deze heropening krijgt een feestelijk tintje. Er staat een kleine verassing voor de klanten klaar. Gedurende de tijdelijke sluiting vanwege de Corona crisis heeft de winkel ware metamorfose ondergaan. Niet alleen om de winkel een opfrisbeurt te geven, maar ook een nieuwe indeling en routing. Zodat er meer ruimte en overzicht is gekomen om de 1,5 m afstand te kunnen bewaren.

Achter de schermen is er hard gewerkt aan deze metamorfose door medewerkers en vrijwilligers van de Baanbreker. Ennnn… geheel in stijl: namelijk door middel van hergebruik en recycling. Zo werden er bijvoorbeeld van oude kasten nieuwe planken gezaagd, met resten verf nieuwe kleuren gemengd en van oude spijkerbroeken gordijnen voor de paskamers gemaakt. Hoe leuk is dat!
Daarnaast zijn wij enorm dankbaar voor de donatie van materiaal door de Toog uit Enkhuizen.

Er zijn maatregelingen getroffen conform de RIVM richtlijnen betreffende hygiene, afstand houden en maximum aantal bezoekers. Zo is er nu een routing in de winkel gecreëerd met een aparte ingang en uitgang, is er een spatscherm voor de kassa, staan er zeeppompjes bij de ingang en worden de winkelmandjes ontsmet.

Naast 2e hands artikelen verkopen wij opgeknapte en gerestaureerde meubels uit de houtwerkplaats van de Baanbreker. Onze kringloopwinkel biedt een gezellige omgeving voor dagbesteding en vrijwilligerswerk. De dagbesteding en inloop start ook per 2 juni weer op. De conceptstore opent een week later.