Bijzondere kunstactie

Kunstig bekeken - Geplaatst op 14 juni
Naar overzicht

Afgelopen woensdag kreeg basisschool ‘t Palet in Bovenkarspel 2 schilderijen cadeau. De schilderijen zijn gemaakt door kunstenaar Boxie uit Hoorn samen met de kunstenaars van atelier Kunstig Bekeken van participaticentrum De Baanbreker.

Boxie staat o.a. bekend om zijn kunstprojecten met kinderen (onder het motto ‘samen de wereld een stukje mooier maken’) en bijvoorbeeld de grote muurschildering in de entreehal van het Dijklander ziekenhuis die hij samen met kinderen heeft gemaakt. Eind 2018 exposeerde hij bij de galerie van de Baanbreker in Enkhuizen. Ook toen kwam Boxie met een bijzonder initiatief: hij overhandigde 2 schilderijen die hij half af had gemaakt, om ze door de kunstenaars van de Baanbreker af te laten maken en vervolgens te overhandigen aan een goed doel. Op het atelier van de Baanbreker wordt gewerkt door kunstenaars met een beperking of een psychische kwetsbaarheid.

Toen de schilderijen klaar waren zijn ze in de galerie van de Baanbreker geëxposeerd en konden bezoekers via een kaartje een goed doel aandragen. Basisschool ’t Palet kwam als ‘winnaar’ uit de bus. Afgelopen woensdag werden de schilderijen door begeleidster Wendy Veerbeek van het atelier van De Baanbreker overhandigd aan de kinderen van ’t Palet in Bovenkarspel.