Handwerkgroep de Juffies 

Ze zijn super leuk, de handgemaakte artikelen van De Juffies, het huislabel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Zo zijn er sleutelhangers, schattige knuffels, mooie kussens, hippe tassen en meer! Alle items zijn stuk voor stuk uniek en bijzonder en kunnen ook op bestelling worden gemaakt. Deze sfeervolle artikelen vind je bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten en Kringloopwinkel ’t Zoldertje.Alle opbrengsten uit verkoop zijn ten bate van het dak -en thuislozen project van de Baanbreker.

Bij de Baanbreker komt elke week een groepje enthousiaste, creatieve vrouwen bij elkaar om eigentijdse handwerkartikelen te maken voor de winkels van de organisatie. Van leuke stofjes, wol, garen, onafgemaakte borduursels en oude kussens die uit giften bij de organisatie binnenkomen maken de dames van ‘De Juffies’ nieuwe producten. Er wordt gebreid, genaaid, geborduurd, gehaakt, enzovoorts.

Met liefde gemaakt Inspiratie wordt gehaald uit de nieuwste trends, maar ook uit het materiaal wat voorhanden is. Van stofjes met vrolijke prints worden kussens gemaakt, deze zijn er in allerlei vormen. Plaids in verschillende kleurtinten worden gemaakt van restjes wol. Oude borduurwerken krijgen een nieuw leven in een eigentijdse tas of op een woonkussen. Stuk voor stuk zijn de gemaakte artikelen uniek, bijzonder ennnn… natuurlijk met liefde gemaakt!

Inspirerende omgeving Het huislabel ‘de Juffies’ is te koop bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten en Kringloopwinkel ‘t Zoldertje. Daar worden ze gepresenteerd in een sfeervolle omgeving: een inspiratiebron om ze ook thuis zo te gebruiken. Veel van de producten in de winkels, zoals de kunst en meubels zijn gemaakt of opgeknapt binnen de deuren van het leerwerkbedrijf. Producten die je niet overal ziet, juist dit maakt de winkels van De Baanbreker zo bijzonder. Elke keer is het weer verassend wat je in de sfeerhoekjes tegenkomt, zo kun je er naar hartenlust shoppen voor jezelf of zoeken naar een bijzonder cadeau voor een ander.

Vrijwilliger worden

Lijkt het jou ook leuk om als ‘Juffie’ in de handwerkgroep producten te maken voor de winkels van De Baanbreker, om zo de organisatie te ondersteunen? Dit kan zowel in Enkhuizen als Hoorn! Op de donderdagochtend komen zowel de Juffies in Enkhuizen en de Juffies in Hoorn bij elkaar. Of wil jij je inzetten voor De Baanbreker op een andere manier of op een ander project? Stuur dan een e-mail met je contactgegevens naar info@baanbrekerenkhuizen.nl.