ProjectIcon_MeubelwerkplaatsMeubelwerkplaats

Meubelwerkplaats de Baanbreker, voor een eerlijk stukje vakmanschap. Bij de meubelwerkplaats worden oude meubels en lifestyle producten van een nieuw uiterlijk voorzien. Er wordt gewerkt vanuit een goed stuk vakmanschap, geen half werk maar eerlijk en ambachtelijk uitgevoerd. Ook worden er eigen producten ontworpen en gemaakt.

De meubelwerkplaats biedt een inspirerend scala aan mogelijkheden. Er worden oude meubels opgeknapt, maar ook houten producten naar eigen ontwerp gemaakt. Per meubel word gekeken wat er voor nodig is om er weer een mooi meubelstuk van te maken. Soms wordt er gerestaureerd, soms geschilderd en een andere keer wordt er een compleet nieuw artikel van gemaakt. Er word gewerkt in verschillende stijlen: van brocante tot modern en van klassiek tot vintage. Zo is het werken in de meubelwerkplaats elke keer afwisselend. Inspiratie en ideeën worden gehaald uit diverse woontijdschriften en de nieuwste trends, kleuren en verftechnieken worden ook bij het seizoen aangepast.

Ook worden er op het seizoen gerichte nieuwe artikelen gemaakt bij de meubelwerkplaats. Zo zijn er voor kerst  houten engelen en kerstbomen en in het voorjaar bijvoorbeeld houten vogelhuisjes. De producten die gemaakt worden op de meubelwerkplaats zijn dan ook helemaal trendy en passen goed in het hedendaagse interieur. De artikelen die gemaakt worden in de meubelwerkplaats worden verkocht in de winkels van de Baanbreker.

De werkplaats biedt voor zowel deelnemers als klanten een inspirerend scala aan mogelijkheden. Voor het opknappen van eigen meubels kunt u ook bij de werkplaats terecht. In overleg met de medewerkers kunt u een bewerking uitkiezen en geschikte verf e.d. bespreken. Deze werkplaats kan bestaan door de hartverwarmende donaties van onze klanten, die hun meubels en andere artikelen een tweede leven gunnen en de Baanbreker een warm hart toedragen.

De artikelen die opgeknapt worden zijn onder andere: tafels, stoelen , kasten, kandelaars, letterbakken, spiegels, en andere sfeerartikelen die van hout gemaakt zijn.