Cursus Vriendschap in beweging

Algemeen - Geplaatst op 9 december
Naar overzicht

Cursus Vriendschap in beweging

Iedereen heeft vriendschappen nodig. Mensen met vrienden zitten vaak beter in hun vel. Samen met vrienden beleef je goede tijden, maar vrienden bieden ook steun in lastige perioden. Toch voelt één op de tien mensen in Nederland zich regelmatig eenzaam. Zij zouden graag meer vrienden hebben. Vriendschappen krijg je niet zomaar. Je moet er iets voor doen en het is belangrijk om open te staan voor andere mensen. Wat kun jij doen om vrienden te maken?

De cursus ‘Vriendschap in Beweging’ is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan vriendschappen, en belemmeringen ervaren bij het aangaan van vriendschappen of het behouden ervan. De cursus gaat onder andere over vertrouwen in jezelf en in anderen. Er is aandacht voor het kennen van je eigen kwaliteiten en verwachtingen. Er wordt een eerste stap gezet in het aangaan van nieuwe vriendschappen.

De cursus is bedoeld voor mensen die psychische problemen hebben of hebben gehad, maar is eigenlijk geschikt voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen op het gebied van vriendschap en bereid is samen met anderen zijn ideeën, wensen en mogelijkheden te onderzoeken.

De cursus start op 7 maart 2022 op maandagmiddag van 13.00 tot 15.30. De 10 bijeenkomsten vinden plaats bij de Baanbreker op de locatie aan de Driebanen in Enkhuizen.

De cursus wordt gegeven door Nienke Renkema, ervaringsdeskundigen van De Hoofdzaak.

Heb je interesse? Geef je dan op via j.hoiting@rcodehoofdzaak.org