De Baanbreker opent op 2 juni weer de deuren

Algemeen - Geplaatst op 29 mei
Naar overzicht

DAGBESTEDING LOCATIES EN WINKELS KUNNEN WEER VAN START!  
Na de verscherpte maatregelen van de Nederlandse regering om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken zijn de dagbesteding locaties en de winkels van de Baanbreker de afgelopen weken gesloten geweest. Deelnemers van dagbesteding en vrijwilligers bleven thuis. Op 2 juni mag en kan de Baanbreker de deuren weer openen van de dagbesteding locaties en de winkels. Uiteraard zijn er maatregelen getroffen conform de RIVM richtlijnen betreffende hygiene, afstand houden en maximum aantal bezoekers.

Gedurende de tijdelijke sluiting hebben wij frequent contact met de deelnemers gehouden via telefoon of video bellen om hun welzijn te monitoren en waar nodig hulp in te schakelen. Elke vrijdag brachten we pakketjes rond naar verschillende van onze deelnemers. Om even een hart onder te riem te steken tijdens deze moeilijke periode van thuisblijven. In de tasjes zat actuele informatie, spulletjes om thuis mee bezig te kunnen zijn, iets lekkers etc. Op maandag en woensdag maakten we verse, gezonde warme bezorg maaltijden voor de deelnemers die daar behoefte aan hadden.

Online dagbesteding
We hebben in week 2 van de tijdelijke sluiting een online dagbestedings programma opgestart. Dit is uitgegroeid tot een volledig weekprogramma. Het online programma blijft bestaan, wat vooral belangrijk is voor de deelnemers die nog niet naar de locaties kunnen komen vanwege een kwetsbare gezondheid of omdat zij dat nu nog te spannend vinden. Mede dankzij de sponsoring van de Rabobank kunnen wij dit online programma blijven aanbieden de komende tijd.

Dagbesteding op 1,5 m afstand
Juist voor hen wiens sociaal netwerk klein is en waar de behoefte aan persoonlijk contact, troost en afleiding hoog is zijn dit moeilijke tijden geweest. We zijn dan ook enorm blij en verheugd dat we per 2 juni de dagbesteding en tevens onze inloop op locatie weer kunnen aanbieden. Zij het met de nodige getroffen maatregelen en het zal voor een ieder ook weer even wennen zijn aan deze nieuwe situatie. De inloop is op maandag t/m vrijdag van 9.30 – 12.30 uur in de grote ruimte van de Baanbreker aan de Harpstraat in Enkhuizen.

Metamorfose kringloopwinkel
Dinsdag 2 juni gaat ook de kringloopwinkel van de Baanbreker weer open! Deze heropening krijgt een feestelijk tintje. Er staat een kleine verassing voor de klanten klaar. Gedurende de tijdelijke sluiting vanwege de Corona crisis heeft de winkel ware metamorfose ondergaan. Niet alleen om de winkel een opfrisbeurt te geven, maar ook een nieuwe indeling en routing. Zodat er meer ruimte en overzicht is gekomen om de 1,5 m afstand te kunnen bewaren. Zo is er nu een routing in de winkel gecreëerd met een aparte ingang en uitgang, is er een spatscherm voor de kassa, staan er zeeppompjes bij de ingang en worden de winkelmandjes ontsmet. Achter de schermen is er hard gewerkt aan deze metamorfose door medewerkers en vrijwilligers van de Baanbreker. Iedereen ontzettend bedankt voor alle hulp en donaties!