Expositie ‘Nacht’ bij Onopgemerkte Schatten

Concept Store - Geplaatst op 11 oktober
Naar overzicht

Expositie: ‘Nacht’ bij galerie Onopgemerkte Schatten

Van 26 oktober 2019 t/m 19 januari 2010 is de nieuwe expositie met het thema ‘Nacht’ te zien bij Onopgemerkte Schatten. De gast exposanten zijn: Koen Noordenbos met sieraden en objecten, Hans Albers met fotografie en Maria Jose Diez met lamp sculpturen. Natuurlijk zijn er ook weer allerlei nieuwe bijzondere en prachtige kunstwerken van de kunstenaars uit ons eigen collectief te zien. De opening van de expositie vindt plaatst op zaterdag 26 oktober om 14.00 uur. U bent van harte welkom om op de opening aanwezig te zijn!

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een kwetsbaarheid en/of handicap krijgen via Onopgemerkte Schatten een podium voor hun kunstwerken. De kunstenaars van de galerie die deze periode exposeren zijn: Marian Hoogerheide – Naomi Anchelon – Michelle Man – Karin den Ouden – Dave Staphorsius – Bart Berkhout – Anita Rollman – Marjo Moerman – Corry Jorritsma – Bert van Baar – Julia Zagoel – Barry Gol – Minsy Moon Art  – Tineke Sminia – Dirk Jan Griekspoor – Trudy Quakernaat – Remco Sterk.

Onopgemerkte Schatten heeft een eigentijdse mix van (toegepaste) kunst met vintage, meubels, houten gadgets, handgemaakte knuffels van De Juffies en kleurrijk keramiek. Alles handgemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Elke 3 maanden veranderen wij de complete inrichting van de winkel en is er weer een nieuwe expositie en thema. Kom dus regelmatig even kijken want Onopgemerkte Schatten blijft inspireren!

Koen Noordenbos Delftse kunstenaar Koen Noordenbos is afgestudeerd aan de Willem de Kooning Academie voor Beeldende Kunsten en is oprichter van Koema. Koen heeft een voorliefde voor troep, rotzooi, rommel, hoe je het ook wil noemen. Werkend vanuit zijn studio boven het Delftse kringloop-depot, wordt hij omringd een door een onuitputtelijke bron van tweedehands-spullen en afval materialen. Zijn kunstwerken zijn een uiting van passie en fascinatie voor de toevallige charme die hij in deze materialen vindt. Koen heeft een scherp oog voor het ontdekken van schoonheid in datgene wat tijd, toeval en verval blootlegt… of verhult.

Voor zijn laatste project heeft Koen zich inspireren door graffiti en stript hij lappen verf van Nederlands grootste legale graffiti muur, de prinses Irenetunnel. Van dit graffiti materiaal maakt hij verschillende objecten en afbeeldingen maar ook sieraden & accessoires die hij onder zijn eigen label Koema verkoopt. Hiermee probeert hij mensen te inspireren om de waarde en schoonheid van afvalstoffen te herontdekken en met trots te dragen. Koen zijn graffiti sieraden en objecten zijn te zien en te koop tijdens de expositie Nacht.

Hans Albers heeft in 1986 zijn opleiding als fotograaf aan de fotovakschool te Apeldoorn als meest getalenteerde van dat jaar afgerond. Datzelfde jaar is tevens de start van zijn eigen bedrijf als fotograaf in Hoorn. In het dagelijks leven ziet zijn dag als vakfotograaf er heel divers uit. De ene keer moet hij een mooie reclamefoto voor het bedrijfsleven maken en de andere keer een prachtige architectuur-opname of een mooi portret voor social media. Maar ook prachtige landschapsplaten komen van zijn hand.

Kortom: een echte allrounder, waar vakmatig bezig zijn en hobby met elkaar verstrengeld zijn. Hans zegt over fotografie: ‘het is eigenlijk een soort levenswijze om constant de passie te voelen om mooie beelden te zien en vast te leggen. Natuurlijk is er veel veranderd in de fotografie; de magie van de doka en het latente beeld te zien verschijnen op je fotopapier tot nu de digitale high-end camera’s met enorme mogelijkheden. Echter, de passie voor dat ene moment om de perfecte plaat te schieten zal er altijd zijn.’ De platen die Hans voor de expositie ‘Nacht’ heeft gefotografeerd zijn allemaal rond het prachtige IJsselmeer en Markermeer gemaakt.

Maria Jose Diez  is geboren in Spanje. Zij heeft kunst gestudeerd aan de Universiteit Complutense van Madrid en is zowel restaurateur als kunstenares. Maria gebruikt verschillende materialen om haar kunstwerken op te bouwen zoals bijvoorbeeld beton en hout. Maar zij werkt vooral met staal dat wordt geoxideerd en wat zij vervolgens combineert met andere mooie metalen zoals bladkoper en bladgoud. Tijdens de expositie Nacht laat Maria een serie bijzondere lampen zien. Haar lampen zijn eigenlijk ook op zichzelf staande sculpturen en ze scheppen een bijzondere sfeer als ze aan zijn. De verlichting geeft de sculpturen weer een extra dimensie.

Ook dit seizoen bij Onopgemerkte Schatten: mooie, betaalbare en eigentijdse sieraden van Iris Nijenhuis, fraaie etsen van Rob Thole, prachtige keramieken vogeltjes van Meen Bosker en bijzondere windgongen van Caroline Laurense.

Openingstijden Dinsdag 13.30 – 17.00 uur Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl