Expositie Vloeibaar

Concept Store - Geplaatst op 16 januari
Naar overzicht

Van 5 februari t/m 9 april is de expositie ‘Vloeibaar’ te zien bij kunstwinkel Onopgemerkte Schatten (Kunst en Kitsch). In de expositie vindt u diverse kunstwerken die allemaal op hun eigen manier het thema weergeven, zoals abstracte werken met bijzonder kleurverloop of druiptechniek, maar ook realistisch werk waarin het thema vertaalt is in de voorstelling of door middel van het materiaalgebruik. Als gastexposanten exposeren Zenja van Kesteren (olieverf schilderijen), Leo Stravers (glaskunst) en Tineke Mögelin (keramiek). De opening van de expositie vindt plaats op zondag 5 februari om 14.00 uur.

Onopgemerkte Schatten is onderdeel van leerwerkbedrijf De Baanbreker. Kunstenaars met een GGZ achtergrond hebben via De Baanbreker een vaste werkplaats, winkel en expositieruimte. In de winkel worden naast kunst ook eigentijdse meubels, handgemaakte kussens, dekens, knuffels en leuke cadeauartikelen verkocht. Alles gemaakt binnen de projecten van de Baanbreker. Ook kitsch, antiek en curiosa vindt u terug in de winkel, die sfeervol is ingericht zoals het bij u thuis ook zou kunnen. De sfeerkamer op de 1e etage is ditmaal ingericht met het thema: glashelder.

De kunstenaars die exposeren zijn: Remco Sterk, Marcel de Jong, Nico van der Haak, Piet Buijsman, Bernard van den Bos, Eva Paulik, Bert van Baar. Debuterend kunstenaars: Dave Staphorsius, Erik Stavenuiter, Chris Dierdorp, Maya Moonsheep Art, Arnold de Boer.

Zenja van Kesteren
Op de eerste etage van de winkel exposeert Zenja van Kesteren, dochter van Ton van Kesteren, welbekend kunstenaar in Noord Holland en omstreken. De kunstliefde van Zenja is dan ook ontstaan door haar vader. Jaren geleden is zij in zijn atelier zelf gestart met schilderen. In het schilderen met olieverf op linnendoek is Zenja altijd op zoek naar de juiste kleurencombinaties. Haar werken zijn abstract en het ontstaan van elk werk is weer een verrassing door het spelen met kleuren.

Leo Stravers
De passie van Leo Stravers voor glaskunst ontstond in zijn jeugd. Na zijn werkzame leven kreeg hij tijd om deze passie vorm te geven. Leo werkt met de glasfusie techniek, waarbij glas gesmolten wordt in een speciale oven tussen de 730 en 800 graden Celsius. Leo maakt kleurrijke glasobjecten die geschikt zijn voor aan de wand, in het raam of vrijstaand in de ruimte.

Tineke Mögelin
In een oriëntatie cursus met verschillende materialen ontdekte Tineke Mögelin de mogelijkheden van klei. Sindsdien werkt zij hobbymatig met dit materiaal, in groepsverband met andere keramiekliefhebbers. Het keramiek van Tineke is op allerlei gebeurtenissen en afbeeldingen geïnspireerd. Zij werkt met verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals Raku, Naked Raku en Pitfire. Op dit moment is zij de Majolica-techniek aan het ontdekken.

Openingstijden Woensdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00 uur, Zondag van 13.30 – 17.00uur. Onopgemerkte Schatten, Kunst en Kitsch Venedie 6 | 1601 HB Enkhuizen | 0228-324574 | www.onopgemerkteschatten.nl