Maatregelen m.b.t. Corona virus

Algemeen - Geplaatst op 16 maart
Naar overzicht

Hierbij willen wij u graag informeren over de aanpak van de Baanbreker met betrekking tot het Corona virus. Naar aanleiding van de nieuwste richtlijnen van de overheid en adviezen van het RIVM omtrent het Corona virus daarom het volgende bericht:
Om een verdere besmetting en verspreiding van het Corona virus te voorkomen, ziet de Baanbreker zich helaas genoodzaakt om extra maatregelen te nemen. 

Met elkaar, voor elkaar
De zorg om de gezondheid van uzelf, familie en vrienden heeft nu vanzelfsprekend de grootste prioriteit. Zoals u al eerder heeft kunnen lezen zijn, na de verscherpte maatregelen van de Nederlandse regering om de verspreiding van het Corona virus zoveel mogelijk te beperken, de dagbesteding locaties en de winkels van de Baanbreker momenteel gesloten. Deelnemers van dagbesteding en vrijwilligers blijven thuis. Wij zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om het welzijn van onze deelnemers te blijven ondersteunen waar mogelijk binnen de huidige omstandigheden. Dit betekend dat wij telefonisch regelmatig contact onderhouden met onze deelnemers om hun welzijn te monitoren en waar nodig hulp in te schakelen. Onze kwetsbare doelgroep en ouderen of mensen met een mindere weerstand hebben angst en vragen omtrent het Corona virus. Met het team van vaste medewerkers van de Baanbreker doen we er alles aan om op afstand het persoonlijk contact en zorg te bieden aan onze deelnemers.

Sluiting dagbestedingslocaties
Alle dagbestedingslocaties van de Baanbreker zijn momenteel gesloten. Tot nader bericht is er geen dagbesteding en zijn er geen activiteiten bij de Baanbreker. Door zo min mogelijk reisbewegingen en grotere aantallen mensen op locatie te voorkomen, hopen wij de kans op besmetting en verspreiding te voorkomen. Cliënten en vrijwilligers van de Baanbreker blijven voorlopig thuis. Wij beseffen ons dat dit voor iedereen de nodige consequenties heeft, in de eerste plaats voor de cliënten die niet meer naar hun werk kunnen. Wij hopen echter met deze maatregelen zoveel mogelijk te bewerkstelligen dat de cliënten en medewerkers gezond blijven. De Baanbreker zal telefonisch de deelnemers blijven benaderen en ondersteunen om onze deelnemers op die manier bij te kunnen staan in deze onzekere periode. Tijdens kantoortijden is het mogelijk om de Baanbreker te benaderen voor ondersteuning en vragen.

Winkels Baanbreker
De kringloopwinkel en de conceptstore / galerie van de Baanbreker zijn momenteel ook gesloten.

Waarom deze maatregelen?
Met de nieuwste richtlijnen van 12 maart wil de overheid de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk beperken en vertragen. Mensen krijgen het advies om hun onderlinge contacten te beperken. We kiezen er daarom voor om alle dagbesteding op te schorten. Wij rekenen op uw begrip voor deze situatie. Als u vragen heeft naar aanleiding van dit bericht, kunt u mailen naar info@baanbrekerenkhuizen.nl

Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen via onze website en Facebookpagina van de Baanbreker. Voor een ieder die dit leest: Zorg goed voor uzelf en uw omgeving. Wij hopen u over een poosje weer in goede  gezondheid te mogen ontmoeten. Het team van de Baanbreker.