Mindfulness

Algemeen - Geplaatst op 13 januari
Naar overzicht

In 2017 wordt het aanbod van De Baanbreker uitgebreid met Mindfulness.
De Baanbreker is een leerwerkbedrijf voor mensen met een beperking. In januari kan er op twee momenten kennis worden gemaakt met Mindfulness. Op 2 februari gaat de cursus van 16 weken van start.

De Baanbreker is een leerwerkbedrijf voor mensen met een beperking, zoals mensen met een GGZ-achtergrond of met verstandelijke en lichamelijke beperkingen. Zij komen voor leer- en werktrajecten bij De Baanbreker. De organisatie heeft een breed aanbod aan mogelijkheden; bijvoorbeeld werken in de kringloopwinkel, deelnemen aan creatief groepen of eet- en bakgroepen, keramieken en werken in de meubelwerkplaats of in het kunstatelier. Aan dit aanbod wordt nu een 16-weekse Mindfulness cursus toegevoegd. Wilt u weten of u deel kunt nemen aan de Mindfulness training of wilt u meer informatie over de betaling hiervan? Neem dan contact op met Richard Hagen en/of Lida Hofstede via De Baanbreker 0228-317416.

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Het is een manier om bewust te worden van automatische reacties op bijvoorbeeld stress, chronische pijn en psychische problemen. Door je aandacht te richten en zonder oordeel te kijken naar wat er op dit moment is, ontdek je andere mogelijkheden om met de dingen om te gaan.
In de training wordt gebruik gemaakt van meditatie-, yoga- en aandacht oefeningen. Belangrijke thema’s zijn: acceptatie, loslaten en omgaan met emotionele en fysieke pijn. Je leert door het toepassen van Mindfulness meer te genieten van het leven.

Kennismaken met Mindfulness en kijken of het iets voor je is?
Donderdag 19 en donderdag 26 januari 2017 van 10 tot 12 uur op Driebanen 19 in Enkhuizen.

Aanmelden voor de training
Kan via info@baanbrekerenkhuizen.nl of telefonisch 0228-317416.
De cursus van 16 weken start op 2 februari 2017 en eindigt op 18 mei 2017.
De training wordt gehouden op donderdagochtend van 10 tot 12 uur.
Locatie: Driebanen 19 in Enkhuizen.