Repair Café onderdeel van de Baanbreker

Algemeen - Geplaatst op 18 december
Naar overzicht

Wegens de maatregelen m.b.t. het Corona virus is er momenteel géén Repair Café bij de Baanbreker in Enkhuizen. Naar verwachting zal het Repair Café in september weer open gaan. 

Na een poos de locatie op de Driebanen van de Baanbreker gebruikt te hebben wordt het Repair Café in Enkhuizen nu onderdeel van de Baanbreker. Wij zijn heel blij met deze aanwinst die zo passend aansluit op onze organisatie wat betreft duurzaamheid en spullen een 2e kans geven.

Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee.  In het Repair Café gaan je samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Heb je thuis een kapotte broek, stofzuiger, staafmixer, fiets of iets anders dat een tweede leven verdient? Kom dan langs bij het Repair Café en een van de reparateurs zal zijn best doen om te helpen.

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie van het Repair Café is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn deskundige vrijwilligers aanwezig, met reparatiekennis en – vaardigheden op allerlei terreinen.

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel. Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, worden door de maatschappij niet altijd even hoog gewaardeerd en staan vaak zelfs ongewild aan de kant. Hun ervaring wordt niet of nauwelijks benut.

Het Repair Café brengt daar verandering in! Mensen die anders misschien aan de kant staan, doen weer mee. Waardevolle praktische kennis wordt overgedragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt.

In het Repair Café leren mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken. En er opnieuw de waarde van in te zien. Het Repair Café draagt bij aan een mentaliteits- verandering. Die is noodzakelijk om mensen enthousiast te maken voor een duurzame samenleving.

Maar bovenal wil het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Locatie: Driebanen 19, 1601 NN Enkhuizen
Dag: Elke 3e dinsdag van de maand
Tijd: 14.00 tot 16.00 uur